16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBolnavii - hraniti de firme private

Bolnavii – hraniti de firme private

Hrana pacientilor internati in Spitalul Judetean din Târgu Jiu ar putea fi mai buna, conducerea institutiei dorind sa externalizeze cele doua cantine care asigura in prezent mâncarea pentru peste 1.000 de persoane.


Meniul pentru pacientii internati in Spitalul Judetean din Târgu Jiu ar putea suferi in viitorul apropiat câteva modificari. La solicitarea Ministerului Sanatatii, conducerea Spitalului Judetean a realizat un plan prin care se intentioneaza externalizarea anumitor servicii din cadrul unitatii spitalicesti.


Primul vizat este serviciul prin care se asigura hrana bolnavilor. Spitalul Judetean are in prezent doua cantine unde se prepara hrana pentru persoanele internate in sectiile institutiei. Pâna in urma cu un an, in cadrul unui corp al Spitalului Judetean, situat la pasarela, functiona inca o cantina. Aceasta a fost insa inchisa o data cu sectiile intrate in reparatii capitale. Imobilele respective sunt unele dintre cele mai vechi din municipiu si nu mai ofereau siguranta, atât personalului, cât si pacientilor.


Hrana pentru 1.100 de bolnavi


Dorin Virjan, directorul economic al Spitalului Judetean din Târgu Jiu, a declarat ca proiectul prin care se propune externalizarea cantinelor este gata, asteptându-se doar avizul ministerului de resort. Virjan nu a precizat insa modalitatea prin care serviciul prin care se ofera hrana bolnavilor va fi externalizat, insa orice firma de specialitate interesata ar putea prelua serviciul respectiv. „Exista cele doua cantine pentru care am realizat documentatiile necesare. Una se afla la Spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu, iar cealalta la Spitalul 700. Nu stim când se va produce efectiv aceasta trecere a cantinelor de la spital la o alta societate. Cert este ca noi nu ne vom mai ocupa de ele.


Plata serviciilor va fi asigurata insa tot de Spitalul Judetean. Vom gândi o strategie si pentru cele 30 de persoane angajate la cele doua cantine, sa vedem in ce conditii vor putea sa fie preluate“, a spus Dorin Virjan. In prezent, Spitalul din Târgu Jiu are o capacitate de 1.100 de paturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS