10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPartid iubit, sunt fericit! Ia-mi 2% din salariu şi plăteşte-ţi copiii, soţiile, amantele şi naşii merituoşi!

Partid iubit, sunt fericit! Ia-mi 2% din salariu şi plăteşte-ţi copiii, soţiile, amantele şi naşii merituoşi!

Am avut cu copilul meu o „discuţie foarte, foarte serioasă“ (aşa cum îi place d-lui Dragnea). I-am spus că e absolut necesar să scădem cu 2% fondul de îngheţată şi carioci, pentru că trebuie să fim solidari cu domnii Dragnea, Stănescu, Daea, Pandele, Laufer, Tudorel Toader, Ţuţuianu, Iordache, cu doamnele Olguţa Vasilescu, Shhaideh, Firea, Emilia Arcan. E absolut normal să plătesc la Stat o taxă de solidaritate de 2% din venitul meu. La Statul lor. Ca să-şi plătească soţii, soţiile, amantele, copiii, naşii, finii, cumnaţii şi prietenii plantaţi pe salarii uriaşe.
Sincer, îmi pare rău că nu am propus eu până acum taxa de solidaritate de 2% din veniturile mele pentru a ajuta Statul, aşa cum ne-a anunţat aseară domnul Ionuţ Mişa. Am avut atâtea ocazii în care mi-a fost milă de oamenii chinuiţi care compun Statul lor. Cine să le asigure lor confortul necesar, cine să le aline durerile de cap pricinuite de programul infernal de la Stat, cine să le plătească salariile oricum mizerabile care abia dacă le acoperă un Vuitton pe lună?
Am trecut nepăsător pe lângă suferinţa domnișoarei Daea, fiica domnului ministru Petre Daea, care a rămas fără bani de mers la mare, la Vama Veche, şi a fost nevoită să facă o chetă printre colegii de la Stat. Avea nevoie de cei 2% din veniturile mele ca să-şi satisfacă o nevoie reală, dat fiind stresul ei zilnic îngrozitor la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale? Avea!
M-a lăsat rece – nesimţitor, aş putea zice – suferinţa domnului Valentin Dragnea, fiul domnului Dragnea. Chinuit de procurori cu afacerile cu porci, cu bălţi, nu i-ar sta bine domnului Valentin Dragnea cu o limuzină BMW de lux, de vreo 100.000 de euro (cash)? Ca să-şi aline suferinţele. I-ar sta bine!
Familia (tradiţională) Pandele – Firea e şi ea în nevoie mare. Am trecut cu zero empatie, nenorocitul de mine!, pe lângă nevoia lor de bani ca să-şi plătească toţi prietenii, cumetrii, finii, naşii şi apropiaţii proptiți în zecile de firme înfiinţate de primărie. Firme de bodyguarzi, de IT, de construcţii, de canalizare, de curăţat toalete – munci grele, care cer manageri pricepuţi, silitori. Pe ei de unde să-i plătim, dacă nu din cei 2%? Solidaritate, da!
Domnul Stănescu, Paul Stănescu, are şi el familie mare. Cu cerinţe complexe. Cu ce bani să-şi plătească fratele făcut parlamentar, soţia făcută consilier la Ministerul Educaţiei? Dar bunii lui prieteni, proptiţi în tot felul de afaceri cu statul lor?
La doamna Lia Olguţa Vasilescu a fost şi mai sfâşietoare nevoia. A trebuit să le găsească de lucru şi fostului soţ, şi actualului prieten. Mare provocare, şi eu am stat degeaba. Un adevărat sociopat, lipsit de sentimente. Iată, aduc prinosul meu de 2% şi familiei sale.
Am mai trecut prin asta. Domnul Victor Ponta introducea în 2013 supraacciza pe carburanţi, ca să aibă ţara autostrăzi. Patru ani mai târziu, zero autostrăzi, graţie inepţilor miniştri pe care i-a girat la Transporturi, în frunte cu Dan Şova, dar eu am fost fericit să îi las să încerce pe banii mei. Domnul Mihai Tudose a reintrodus supraacciza scoasă acum un an, promiţându-mi că banii pe care eu îi plătesc în plus se vor vedea în noi autostrăzi, magistrale şi viaducte. Sunt încredinţat că aşa va fi!
Îmi vine să chiui de bucurie şi pentru nouă suprataxă de 2% din veniturile mele. Vă jur! Mi-a spus azi-dimineaţă domnul Ionuţ Mişa, cam enervat de ziariştii impertinenţi din jurul său, că banii vor acoperi nevoile sociale: sănătate, salarii, pensii etc. Sunt absolut convins că aşa va fi. Salariile doamnei Alina Laufer (soţia domnului ministru Ilan Laufer, proaspăt angajată de doamna Firea la şefia unei firme a Primăriei Bucureşti), domnișoarei Delia Iordache (fiica lui Florin Iordache, angajată la BNR), domnișoarei Ruxandra Ţuţuianu (fiica lui Adrian Ţuţuianu, angajată la stat şi ea) – toate trebuie plătite.
Sănătatea lor trebuie îngrijită, fireşte. Concedii, team-buildinguri, cursuri de perfecţionare la munte şi la mare, să nu se streseze copiii.
Îmi fac mea culpa pentru că nu am înţeles mai devreme nevoile lor legitime. E Statul lor, pînă la urmă. E firesc să îi servim, să îi ajutăm, să îi preţuim. Mă bucur că, în cele din urmă, vor lua încă o taxa din salariul meu. Şi al tău.
Suprataxarea salariilor pentru hrănirea clientelei voastre se întâmplă exact în momentul în care vă lăudaţi că duduie economia, dar guvernul nu e în stare să găsească bani pentru Legea pensiilor. V-aţi bătut joc de părinţii şi bunicii noştri (şi ai voştri, desigur, că şi ei aşteaptă mărirea pensiilor), i-aţi minţit jumătate de an că le veţi mări pensiile, şi acum le spuneţi că nu aveţi bani. V-aţi dat seama că aveţi bani doar pentru clientela voastră, dar nu aveţi bani să vă mulţumiţi şi votanţii, şi acum îi stoarceţi de oriunde puteţi. Momentul adevărului pentru guvernarea PSD-ALDE a sosit, mai târziu decât mai aşteptăm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS