15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiBlatiştii fricoşi din fruntea PNL trebuie să plece

Blatiştii fricoşi din fruntea PNL trebuie să plece

Evenimentul zilei de azi nu s-a desfăşurat în parlament, unde moţiunea de cenzură a PNL a picat – conform aşteptărilor. Marea întâmplare a avut loc la câţiva metri de parlament, unde câteva mii de militanţi PNL au protestat în ploaie, frig şi vânt împotriva lui Victor Ponta. De la miting au lipsit însă chiar capii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. E cea mai mare sfidare pe care am văzut-o vreodată din partea unui lider politic la adresa susţinătorilor săi. După blatul cu PSD de la Primăria Bucureşti, blatul din Ilfov pe filiera Petrache – Oprea, blatul din parlament pentru îngroparea votului prin corespondenţă, e clar că PNL e doar un PSD vopsit în galben. E timpul ca liderii oneşti din partid, câți or mai fi, să dea semnalul pentru schimbarea conducerii partidului.
Revin la uimitoarea decizie a copreşedinţilor PNL de a nu participa la miting. Ieri, Alina Gorghiu declarase că ea însăşi va deschide mitingul de azi cu un discurs. Dimineaţă însă, militanţii PNL aduşi cu autocarele de prin ţară au fost întâmpinaţi de liderii din eşalonul 2 al partidului. Au existat informaţii că Gorghiu şi Blaga vor veni la miting după ce îşi vor ţine discursurile, dar nici asta nu s-a întâmplat.
Am avut de-a face cu o premieră istorică: doi preşedinţi de partid nu au venit la mitingul propriului partid, deşi se aflau la câţiva paşi de el. O ruşine pe care nu am mai întâlnit-o. Iliescu, Ponta, Dragnea, Băsescu, Boc, Geoană – nici unuia nu i-ar fi trecut prin minte să facă aşa ceva. Doar nişte lideri de carton, complet rupţi de realitate, ar fi putut sfida în aşa fel propriul partid.
Gorghiu şi Blaga s-au descalificat iremediabil. Aveam semnale publice că sunt incapabili să tracteze partidul, să-l reformeze. Am amintit mai sus câteva cazuri de blat flagrant cu PSD, şi de fiecare dată votanţii liberali au ridicat din sprânceană.
De data asta, e clar că tot mai mulţi cetăţeni îşi pun următoarea întrebare:
pe cine mai reprezintă PNL? Nu pare să mai aibă vreo legătură cu votanţii de dreapta, proreformişti, ci doar cu armatele de militanţi care depind exclusiv de partid pentru a fi numiţi în diferite funcţii locale şi centrale pentru ei şi familiile lor. PNL nu mai e o colecţie de valori, ci o colecţie de interese şi mize personale mici.
Alături de locatarul imobil de la Cotroceni, ale cărui singure eforturi reuşite până acum au fost numirile unor fideli la SRI şi SIE, Partidul Naţional Liberal nu mai are nici o relevanţă pentru votanţii reali.
PNL înseamnă acum mai mult Marian Petrache, Teodor Atanasiu, Gheorghe Flutur şi Vasile Blaga decât Teodor Stolojan, Alexandru Nazare sau Ilie Bolojan. Adică mai mult un partid de combinatori imorali decât un partid de oameni cu câteva valori reale şi realizări concrete.
Dacă vrea să mai însemne ceva pentru votanţii pe care şi-i doresc, liberalii au o singură şansă: să înlocuiască actuala echipă de conducere cu una într-adevăr reformistă şi modernă. Ce are acum PNL în frunte nu e o echipă de lideri, ci un conclav de blatişti fricoşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS