16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPrimele scântei Băsescu – MRU

Primele scântei Băsescu – MRU

Am fost plecat pentru două zile și am încercat să recuperez ratarea apariției președintelui căutând opinii pertinente și analize pe conținut din partea presei. N-am găsit nimic. A trebuit să urmăresc înregistrarea difuzată de Pro TV duminică noaptea și încerc câteva observații. Evident că și eu mă întreb ce a urmărit Traian Băsescu prin ieșirea de duminică.
În primul rând, sare în ochi „răsucirea“ președintelui! În ianuarie certa PDL-ul și guvernul Boc că fac promisiuni bugetarilor și pensionarilor, de măriri și preamăriri, fără să identifice sursele bugetare și eventuale soluții financiare. Astăzi, când Boc & Co. au fost retrași, Traian Băsescu vine și cere exact contrariul poziției sale din urmă cu câteva săptămâni, afirmând că există soluții pentru revenirea la salariile bugetare de odinioară și că s-au îndeplinit condițiile FMI, adică procentul din PIB pentru cheltuieli salariale bugetare e în jur de 7% și faptul că avem astăzi cu exact 200.000 de bugetari mai puțini! Președintele a mai găsit și niște statistici INS, potrivit cărora au crescut salariile în mediul privat!
Îmi doresc ca șeful statului să nu creadă balivernele de mai devreme! E clar că în sectorul bugetar se minte ca pe vremea lui Ceaușescu, nici vorbă să se fi redus cu fix 200.000 și un pic numărul de angajați, e clar că procentul din PIB e doar pe hârtie, iar INS-eul ăsta cu mediul privat sugerează că aici e raiul pe Pământ. Catastrofa salariaților în mediul privat s-a petrecut! Fără să existe nici o dată privind câți oameni și-au pierdut slujba, casa, mașina și chiar viața! Oameni din mediul privat! Iar INS îi spune președintelui că merge bine sectorul privat, cresc salariile, e Revelion! Incredibil!
Premierul Ungureanu tocmai anunțase că studiază reducerea contribuțiilor CAS ale salariaților, în încercarea de a găsi soluții pentru a le crește veniturile și, prin consecință, consumul populației! Plus că ideea era apropiată și de cererea USL, care ceruse măsură, dar pentru patroni, pentru a le permite să creeze locuri de muncă. Interesant, USL e mai de dreapta decât noul premier declarat de dreapta!
Totul e praf în ochii opiniei publice! De fapt, a început în forță campania electorală! Mihai Răzvan Ungureanu vrea popularitate, USL cere imposibilul, CAS redus pentru firme, știind că nu se poate, dar USL vrea să-i stârnească pe patroni împotriva guvernului și a PDL. E interesant și „jocul“ lui Traian Băsescu, care îl „urechează“ pe MRU privind cheltuielile materiale ale României, să mai taie!, dar și noua poziție privind bugetarii, în opoziție cu premierul. Și tocmai ce MRU se întâlnise cu Isărescu vineri, tocmai ce noul și tânărul ministru al finanțelor anunțase că trimestrul 1 din 2012 e sub trimestrul 4 din 2011, deci „un fel de recesiune“!
Eu cred că România nu își permite acest LUX bugetar, de revenire la salariile de odinioară, cele din perioada în care patria avea creștere economică de 5-7%, dar și aceea falsă, având în vedere bula imobiliară. Eu cred ca Traian Băsescu știe situația reală a României și nu se ia după INS, dar, cu instinctul său de fiară politică, a vrut să dea un șah USLașilor, dar și cabinetului Ungureanu, să își marcheze din nou teritoriul de conducător al bătăliei politice!
Ce avem astăzi?! Președintele vrea să dea salarii mai mari, dar USL, care deja se vede câștigător și la guvernare, nu vrea o asemenea ghiulea de picior! Cum ar fi să se mărească salariile acum, iar din iarnă, când nu va avea bani, USL să taie salariile sau să se împrumute la FMI?!?! USL a reacționat greșit, rezultând știrea că, dacă Băse crește salariile, Ponta vine și le taie la loc! Din nou, 1-0 pentru „dictator“! (Întreg articolul îl puteți citi pe Nasul.tv).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS