10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiJurnalul funcţionarului public. Pamflet.

Jurnalul funcţionarului public. Pamflet.

LUNI
9.35
– Am ajuns la serviciu. În faţa biroului meu, 50 de ciudaţi au făcut coadă. M-am prefăcut că încep să-i bag în seamă, după care am băgat cartonul cu „Revin imediat“ şi mi-am scos integramele.
10.00
– Cică vor să ne taie primele şi bonusurile. De la 40 de milioane o să ajungem la 20??? E o crimă! O s-o sun pe Nuţi să facem grevă. Nenorociţii ăia din faţa ghişeului sunt încă tot acolo. Par rezistenţi.
10.20
– Deschid uşor geamul de la ghişeu. Un bou îmi întinde o Milka să-i pun o ştampilă. Ha! ha! ha!… Pentru o Milka poate cel mult să îmi îndrept rictusul….
10.50
– Am sunat-o pe Nuţi. Mâine doar ameninţăm cu greva. Poate poimâine să facem grevă, ca să avem timp să mergem la mall. Nu înţeleg ce tot îi dau ăştia înainte cu deficitul bugetar. Ce să-ţi spun, ne-au găsit pe noi vinovaţi… nişte măgari!
11.05
– Ziua de luni e cea mai dificilă. A trebuit să-mi limi-tez pauza de masă între ora 11.00 şi 13.00, că doi tâmpiţi de la coadă începuseră să vocifereze. Primului i-am spus să revină luna viitoare, că nu găsesc ştampila, iar celuilalt i-am spus că nu ne merge sistemul informatic. Dă-i în mă-sa de proşti!
16.20
-„Plată nemeritată acordată la stat“, din cinci litere. E „şpagă“ sau „primă“? Să-l sun pe şef să întreb.
16.25
– Gata, frate, programul! Cât să stea şi un om la serviciu?????? Am impresia că sunt frântă.
MARTI
9.50
– Am întârziat puţin din cauză că m-a lăsat BMW-ul. Ce ciudat! BMW e firmă privată şi uite că şi ei greşesc. De ce atunci sar toţi pe bugetari când se întâmplă să greşim şi noi??? Am pus în faţa ghişeului cartonul de marţi. „Programul de azi cu publicul se anulează din cauza capsatorului, suspect de gripă porcină“. Am auzit un vaier din faţa ghişeului. O fi crăpat vreun gherţoi? Asta este, nu suntem highlanderi…
9.55
– O să mă duc să mă de-stresez puţin, la Cotroceni Mall. Mi-am luat banii pentru munca de teren şi vreau să-mi cumpăr un palton şi vreo două costumaşe, ca să nu fac grevă îmbrăcată ca o ţoapă.
10.25
– E imposibil să mai lucre-zi cu unii idioţi. A venit unul transpirat să îşi plătească nu ştiu ce impozite. I-am spus să se ducă dracului cu srl-ul lui cu tot şi să mă caute când o să miroase frumos. Mi se duce dreaq tot Yves Rocher-ul…
11.00
Gina mi-a adus ultimul răcnet de telefon mobil. În grabă, i-am pus unui imbecil ştampila greşită, aşa că l-am trimis acasă să mai vină cu un formular. Dacă ne dă prima de stres, îmi cumpăr şi eu un mobil din ăla şi-i iau şi lui fiu-meu. N-o să sărăcesc din 1.500 de euro, la urma urmei…
11.05
– Pauza de masă.
15.00
– Am revenit. Am mâncat cam mult, aşa că sunt obligată să ies puţin să mă plimb, ca să se aşeze mâncarea.
16.10
– Am revenit la birou şi le-am spus gherţoilor care încă aşteptau (ha! ha! ha! cât de tâmpiţi sunt…) să vină miercuri, întrucât oameni suntem şi nu mă simt foarte bine. Au început vreo doi să strige ceva, dar nu-i auzeam că aveam căştile de la mp4 player în urechi.
16.12
– Am sunat să-mi comand gentutza Gucci. A trebuit să intru pe internet şi am obosit. Mă duc acasă.

MIERCURI
9.30
– Şeful a zis că oamenii răi vor să ne restructureze şi că ar fi bine să facem grevă, ca să arătăm cât de uniţi suntem. Mimi şi cu mine vom fi în primele rânduri, că suntem cele mai frumoase din Direcţie. O să avem şi o pânză mare pe care o să scriem la mişto că avem un sala-riu de 900 de lei (ha! ha! ha! cam cât cheltuim săptămânal prin mall-uri) şi că de unde să ne mai taie din salarii? Pe Fifi au pus-o să plângă în timp ce o să pichetăm mall-ul sau ce dreaq vor să pichetăm. Fifi e impresionabilă tare şi plânge la comandă.
10.00
– Pregătirile pentru grevă intră în liniutză dreaptă. Au angajat şi 50 de homeleşi sau şomeri, cum naibii le spune, care să vină cu copiii în braţe să urle una-alta. Le dă câte un senviş, un ceai cald şi câte cinci lei, că suntem în criză.
12.15
– Cât de bătut în cap să fii ca să ţi se spună că nu lucrăm azi cu publicul şi tu să nu pricepi şi să urli ca tâmpitul????
Un mafiot din ăla care are o firmă privată că cică să-i eliberez nu ştiu ce adeverinţă. Siiiiiigur că da. I-am spus că-l rezolv, să mă sune prin septembrie. Ai dreaq privaţii ăştia… N-ar da statului profiturile lor, ca să aibă şi amărâţii de bugetari o amărâtă de primă… Numai pentru ei vor totul! Păi să mai ajuţi nişte nenorociţi din aştia????
13.05
– Am pus cartonul cu „Pauza de mese“ şi am plecat la coafor. Sunt curioasă dacă au remarcat pluralul şi realizează cât durează să iei mai multe mese…
16.00
– Am venit. Le-am strigat prin geam să-mi spună ce vor şi încercam să ghicesc după voce cam câţi ani are cel care îmi vorbeşte. Ăla care se milogea să-i încasez impozitul părea tânăr. Să plece dreaq la muncă, nu să stea la mila statului ca să îşi achite dările!
16.10
-Le-am strigat că oricum glumeam şi că nu am vreme de ei, fiind ocupaţi cu lestructuralea. Am plecat acasă, că închide la mall.
JOI
10.30
– Ei, am ajuns mai târzior azi, dar sunt în toane bune. Pe primii zece de la coadă i-am pus să îmi cânte ceva frumos, dacă vor să îi servesc. Din păcate, după zece minute mi s-a stricat cheful şi n-am mai vrut să-i servesc. Cred că s-au supărat, dar le-am închis geamul ghişeului şi am plecat la contabilitate să-mi iau primele.
12.55
– Fantastic. Aproape două ore mi-au trebuit să mă con-ving că e joi. Aveam senzaţia că e sâmbătă şi exact când să plec acasă, şeful mi-a spus să mai stau câteva minute, ca să vedem cum facem cu greva. Am stat, dar ne deranjau teribil idioţii ăia de dincolo de geamul ghişeului. Regret că s-a abrogat pedeapsa cu moartea!!!
14.15
– Fantastic. Pe Mimi au refuzat-o să îşi aducă pe post de experţi pe cei trei copii, pe motiv că nu au voie să angajeze persoane care nu au împlinit şase ani. Unde am ajuns!!!???
Mă duc acasă să-mi revin.
VINERI
12.00
– Azi e zi scurtă.
12.05
Azi a fost zi scurtă.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII