9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiÎnainte, cu Mogoşanu

Înainte, cu Mogoşanu

Meciul cu Gloria Bistriţa, câştigat de olteni la scor, 5-1, a însemnat scăparea de complexul în faţa echipei lui Jean Pădureanu şi a adus o oarecare linişte în tabăra Universităţii. La toate astea trebuie adăugată şi… descătuşarea antrenorului Daniel Mogoşanu, cel care a pregătit echipa în ultimele etape cu „sabia“ lui… Victor Piţurcă deasupra capului.
Oltenii au două săptămâni de linişte, s-au refugiat la Govora şi încearcă să-şi îmbunătăţească pregătirea fizică, capitol considerat de finanţatorul Universităţii ca fiind deficitar. După înfrângerea de la Braşov, Mititelu a afirmat: „Parcă nu am avut vlagă“, acuzând o oboseală prematură a componenţilor lotului.
Revenind la „sabia“ lui Piţi deasupra capului lui Mogo: deşi fostul selecţioner nu a comunicat oficial că renunţă la propunerea lui Adrian Mititelu de a prelua conducerea tehnică a Universităţii, se pare că telenovela „Victor Piţurcă la Ştiinţa“ a luat totuşi sfârşit. Nu cunoaştem detalii, iar ceea ce a apărut în presă sunt doar declaraţii din partea unei singure părţi, respectiv afirmaţiile finanţatorului Ştiinţei, plus speculaţiile presei. Ca atare, nu putem să facem comentarii asupra subiectului acesta decât când va vorbi şi Victor Piţurcă. Acesta evită însă presa. Intuim care ar putea fi motivele renunţării lui Piţi, probabil că şi Mititelu le cunoaşte sau le întrevede, dar n-are sens să intrăm pe făgaşul presupunerilor.
În această perioadă de negociere – dacă se pot numi „negocieri“ câteva discuţii între Mititelu şi Piţurcă – cel mai mult a avut de suferit antrenorul Daniel Mogoşanu. El a tăcut, probabil că a şi suferit. Numai în pielea lui să nu fi fost! Şi-a văzut de treabă, n-a comentat, aşteptând clipa când va fi uşuit, aşa cum a mai păţit-o în 2007. Scriam zilele trecute că Universitatea, cu Mogoşanu antrenor interimar, a bătut Gloria chiar în fieful lui Jean Pădureanu, dar la ceva vreme după asta a fost înlocuit. Aşadar, era călit, dacă putem spune aşa. Şi acum situaţia ar fi urmat acelaşi scenariu. Finanţatorul Ştiinţei a anunţat public că vrea să-l înlocuiască pe antrenorul Daniel Mogoşanu, iar acum, după ce a eşuat proiectul cu Victor Piţurcă, a realizat în ce „joc de glezne“ l-a ţinut pe „Mogo“ şi zilele trecute şi-a nuanţat vorbele. „Ne vedem de drumul nostru, mergem înainte cu Daniel Mogoşanu. Cine îl cunoaşte cu adevărat ştie că munceşte foarte mult şi că este un băiat foarte inteligent“, spunea Adrian Mititelu.
Rezultatele ţin un antrenor, asta nu-i o vorbă nouă, iar Mogoşanu este foarte conştient de asta. De unul singur nu poate face însă minuni. Trebuie ajutat, nu numai cu buget. El, ca şi «croitor al echipei», are un anume lot pe care trebuie să-l antreneze, dar şi să-l strunească… În plus, trebuie rezolvată relaţia cu suporterii, deoarece echipa are nevoie de cel de-al „12-lea titular“. Cam aşa arată debutul echipei şi al lui Mogoşanu…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS