13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiChef cu… voie (bună?) de la Poliţie

Chef cu… voie (bună?) de la Poliţie

„Deschideţi, poliţia!“, strigau sindicaliştii Ministerului de Interne, supăraţi nevoie mare că le-au fost anulate anumite sporuri de la salariile nicidecum infime. Făceau grevă. Şi scoteau la înaintare cetăţeanul, grija maximă pentru acesta, evocând faptul că, numai dacă vor fi bine plătiţi, vor fi capabili să asigure ordinea şi liniştea publică. Le-am dat crezare, mulţumindu-le pentru grija pe care o manifestă faţă de noi.
În cartierul craiovean Craioviţa Nouă, la blocul 60 A (în curtea interioară a acestuia), de câteva săptămâni bune, în noaptea de vineri spre sâmbătă, e mare chef, mare. O gaşcă de cheflii deranjează cam un sfert din cartier, scoţând boxele afară, urlând mai rău ca în comuna primitivă, scandalizând mii de persoane. Chefurile durează până în zorii zilei de sâmbătă, când, la ora 6.00, gaşca se sparge. Comparaţia cu animalele nu ar servi la nimic, pentru a descrie comportamentul acestor cheflii, care ţin treji locatarii a câtorba zeci de blocuri. Dacă e chef, chef să fie!
Zecile (dacă nu sutele) de apeluri ale oamenilor exasperaţi către Secţia 5 de Poliţie Craiova nu au avut nici un rezultat, în ciuda declaraţiilor sforăitoare ale sindicaliştilor, referitoare la ordinea şi liniştea publică. Abia în noaptea  de 28 spre 29 august, când situaţia a devenit insuportabilă şi când apelanţii la secţia de poliţie au ameninţat că vor chema presa să vadă ceea ce se întâmplă, s-au sinchisit şi domnii poliţişti să se deplaseze spre locul faptei. Trei echipaje de poliţie, la ore diferite din noapte, au trecut pe la chef. Rezultatul? Zero. Cheful a continuat, ca de obicei, până în zori de zi. Bineînţeles, dând dovadă de un enorm „profesionalism“ şi de simţ de răspundere (oare şi de lipsă de bun-simţ?), poliţiştii le-au comunicat chefliilor numele celor care le solicitaseră ajutorul, precum şi imobilele în care locuiesc aceştia, astfel că, ore întregi, zeci de locatari au fost înjuraţi în gura mare şi ameninţaţi de gaşca petrecăreaţă. Să vă mai spun că la celebrul chef s-au tras şi trei focuri de armă, ca să sublinieze reuşita unui chef de pomină: un foc la ora 4.00 dimineaţa, alte două, la ora 6.00, la finalul petrecerii.
Cine ne apără şi pe noi de Secţia 5? Cine ia măsuri împotriva poliţiştilor-spectatori, care fac orice altceva decât să asigure ordinea şi liniştea publică? Să mai amintesc că salariile şi le primesc din impozitele noastre? Când s-a vorbit de posibilitatea ca bugetarii să stea acasă zece zile, neplătiţi, sindicatele din Poliţie au spus că, în cazul lor, este imposibil, fiindcă ar fi haos în absenţa lor. Este haos, domnilor, şi în prezenţa dumneavoastră! Sau, mai bine spus, mai ales în prezenţa dumneavoastră. Aşa că puteţi sta nu numai zece zile în concediu, ci, am zice, mult mai mult.

de Dr. med. Aniela Nistoran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII