20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPiţi nu are rezervă la Ştiinţa

Piţi nu are rezervă la Ştiinţa

Piţurcă vine spre Craiova, prin Craiova, pe lângă Craiova, dar nu şi la Craiova. Un oraş care îl aşteaptă cu braţele deschise, suporterii alb-albaştri făcându-şi deja planurile cu Piţi antrenor. După meciul cu FC Braşov, când totul părea să se apropie de un final fericit, elanul le-a fost tăiat de declaraţiile patronului Adrian Mititelu, care a anunţat că fostul selecţioner este încă departe de Craiova.
Situaţia nu face deloc bine echipei. Bulversaţi, jucătorii răspund tot mai greu la comenzi, după un început slab de campionat asezonat cu negocieri peste antrenorul Mogoşanu. Tehnician care se complace totuşi în această situaţie, preferând să stea atârnat de firul de aţă care ar putea ceda în orice moment. Poate „Mogo“ ştie mai multe, poate calculele sale nu sunt aceleaşi cu ale suporterilor de rând şi are motive să spere că va supravieţui pe banca Ştiinţei, deşi evenimentele din jurul echipei şi rezultatele din primele patru etape nu ţin cu el.
Piţurcă amână venirea la Universitatea şi, aşa cum e normal, mai ales când ai de-a face cu un personaj precum Adrian Mititelu, pune o serie de condiţii. Este în joc numele său, iar performanţa nu se face doar cu hei-rupişti şi cu declaraţii pe la televizor. Vrea jucători şi multă linişte, nu declaraţii sforăitoare şi războaie inventate din interes.
Aducerea unor fotbalişti precum Dacian Varga, Tibi Bălan, Alex Păcurar sau Eugen Trică ar reprezenta cea mai importantă infuzie de jucători pe care ar face-o Mititelu de când a preluat Universitatea. Or, nu ştiu dacă în acest moment Mititelu dispune de lichidităţi pentru aceste transferuri, una dintre puţinele şanse ca respectivii fotbalişti să ajungă în Bănie, pe lângă apelarea la „credite externe“, fiind vânzarea lui Florin Costea.
„Diamantul“ a fost dat accidentat săptămâna trecută, deşi până la urmă s-a descoperit că jucătorul nu are probleme fizice, ci doar de comportament. Suporterii au făcut imediat legătura cu alte cazuri celebre, vezi Andrei Ionescu sau Cosmin Gîngioveanu, care după ce s-au războit cu Mititelu, au fost vânduţi la Steaua, respectiv FC Vaslui, echipe cu care Universitatea s-a aflat în lupta pentru un loc de cupă europeană. De aceea, tot mai mulţi înclină să creadă că şi Florin Costea a fost scos deja pe tarabă, iar despărţirea de decarul Craiovei nu este decât o chestiune de timp, în ciuda afirmaţiilor făcute de patronul Ştiinţei, care l-a dat netransferabil pe Costea cel mare în această vară.
În ceea ce priveşte liniştea necesară echipei, e clar că Mititelu, slobod la gură şi vulcanic cum îl ştim cu toţii, nu poate garanta că dorinţa lui Piţi ar putea fi îndeplinită. În plus, Mititelu este pus între ciocan şi nicovală, adică, dacă va accepta condiţiile lui Piţurcă, inclusiv schimbarea organigramei, este clar că o parte dintre cei care fac acum umbră pe la club, gen Stălinescu sau Roşca, va trebui să-şi caute de lucru sau să treacă la munca de jos.
Desigur, e greu de spus cum se va încheia toată această poveste, deşi mulţi dintre cei care visau frumos au început să-şi piardă speranţele, iar pentru unii e clar că Piţurcă nu va semna cu Craiova. Cert este că această poveste nu mai poate dura mult, iar finalul este aproape. Urmează o pauză de două săptămâni, în care echipa din Bănie poate să mai îndrepte din greşelile făcute în această perioadă. Deja nu mai este loc de amânări şi, până la urmă, nici Piţi nu este singurul antrenor pe care Universitatea l-ar putea angaja. Însă, de o variantă de rezervă nu s-a vorbit
niciodată…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU