13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDoar Universitatea Craiova

Doar Universitatea Craiova

20 aprilie 1983 – Universitatea înfrunta atunci Benfica Lisabona într-un meci de referinţă pentru fotbalul din Bănie. Această dată a stabilit punctul maxim pentru performanţele echipei alb-albastre, rămas valabil până în prezent. Chiar dacă deznodământul a fost trist, acea partidă a deschis drumul speranţei şi al încre-derii în rezultate mai bune pe plan european, echipele româneşti ajungând nu numai să participe ani la rând, dar şi să câştige Cupa Campionilor.
Înaintea meciului de la Craiova, naţionala României întâlnea Italia şi reuşea un rezultat impresionant, la victoria de atunci aducându-şi contribuţia şi numeroşii jucători selectaţi din lotul Universităţii. Ba, mai mult, pasa de gol a fost dată de marele Ilie Balaci.
De ce am făcut referire la returul semifinalei cu Benfica? Pentru că şi meciul cu FC Vaslui, de miercurea viitoare, poate reprezenta alt punct de referinţă pentru istoria Ştiinţei. Dacă ne vom impune, ceea ce este obligatoriu, echipa actuală îşi începe studenţia pe plan european. Exame-nul de bacalaureat îl dăm miercuri. Ce o să urmeze şi cât o să înţelegem din prima experienţă europeană a actualei generaţii nici nu mai contează, deoarece oricum este un mare pas înainte.
La fel ca şi în ‘83, înaintea acestei partide, naţionala României joacă un meci la fel de important pentru viitorul ei, împotriva Lituaniei. Universitatea este iarăşi bine reprezentată, iar, dacă privim şi spre tineretul tricolor, vedem că numărul oltenilor nu este neglijabil. Doar că acum rezultatul nu o să fie dramatic şi, spre deosebire de meciul cu Benfica, după cele 90 de minute în Bănie o să fie fiestă.
Dacă echipei nu-i rămâne decât să moară pe teren, pentru un crez european reînviat, noi, suporterii, avem datoria să dăm totul în tribune. Nu mai contează ce a fost, ce o să fie, cum a fost, cum o să fie. Nu importă acum cine mai e patron, cine pe cine nu suportă, ce păreri au unii şi ce contre există între anumite tabere. Miercuri trebuie să fim prezenţi doar pentru Universitatea.
Numai acest scop trebuie să troneze în minţile noastre. Doar împreună o să reuşim şi numai dacă vom încerca să oferim o susţinere ca niciodată până acum. Fanatismul şi ardoarea trebuie să coboare dinspre tribune în teren ca să le dăm aripi jucătorilor noştri. Să terminăm cu apostrofările şi ironiile măcar la meciul acesta. 90 de minute doar alb-albaştrii şi jocul lor vor conta. Dacă suporterii se vor ridica la o performanţă inegalabilă, atunci putem spune că în mod oficial şi generaţia fanilor actuali o să-şi dea examenul de maturitate în susţinerea echipei.
De foarte mult timp ne dorim să jucăm în cupele europene. De foarte mult timp am fost puşi la colţ sau jefuiţi de diverse persoane care au vrut să ne înjosească. Miercuri, trebuie să eliberăm frustrarea şi supărarea pe care ni le-au creat alţii şi să ne debarasăm de umilinţele la care am fost supuşi, astfel încât să arătăm că doar la Craiova există pasiunea nebună şi nemuritoare, care a dus şi o să ducă Ştiinţa în Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII