28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiŞtiinţa, „finală“ cu Vaslui

Ştiinţa, „finală“ cu Vaslui

Steaua – Universitatea 2-1. Ce am văzut eu? Un meci în care ambele echipe au încercat să domine teritorial, bătaia cea mare dându-se la mijlocul terenului. Steaua a reuşit, în cele din urmă, să fie stăpână la mijloc. Derbiul a avut două reprize diferite: prima – echilibrată, cu o replică bună a Ştiinţei, urmată de a doua în care Craiova a cam căzut, ca să zic aşa, părea obosită. Nu prea îmi explic această cădere, deoarece în partida din Giuleşti, Rapid – Universitatea 0-3, desfăşurată cu doar o săptămână în urmă, oltenii nu au fost vlăguiţi, aşa cum mi s-au părut în
Ghencea în partea a doua. În plus, oltenii au făcut destul de multe greşeli în defensivă, mai ales pe partea lui Mitchell, iar asta a văzut toată lumea. Bănel Nicoliţă a cam făcut ce a vrut el pe partea lui Mitchell. Craiova a vrut să câştige, dar, pur şi simplu, n-a putut. Conflictele dintre fraţii Costea şi antrenori, pe care acum le aflăm prin vocea finanţatorului, trebuia rezolvate în familia Ştiinţei. Este clar că Napoli şi Gane nu sunt antrenori fermi sau nu au fost lăsaţi să fie fermi. Obiectivul Ştiinţei, califica-rea în Europa League, este posibil, aşa că meciul cu FC Vaslui trebuie să fie pregătit cu toată responsabilitatea unei „finale“.
Comentând restul me-ciurilor din această etapă furtunoasă, n-am decât să repet ceea ce scriu de câteva etape, faptul că provincia va lua campionatul şi în 2009, aşa cum s-a întâmplat în 2008. Titlul a coborât de la Cluj tocmai la Urziceni (în proporţie de 99 la sută, „aurul“ campionatului va poposi în vitrina Unirii), ocolind Craiova! Şi Cupa României a ocolit Capitala şi va ajunge tot în provincie. Să sperăm că şi în sezonul viitor va fi la fel, şi anume campionatul şi cupa vor fi tot ale provinciei. Craiova deja s-a „înscris“ în lupta pentru trofeele lui 2009/2010!
Timişoara – Urziceni 1-2. Echipa lui Dan Petrescu, antrenorul-meseriaş al campionatului nostru, a fost mai bună, mai abilă, dar şi mai norocoasă, oarecum relaxată, şi a ieşit victorioasă la Timişoara. Gazdele au vrut să dea totul, au dat, dar au cam neglijat marcajul la jucătorii Unirii şi asta i-a costat, contraatacul şi disciplina tactică a elevilor „Bursucului“ i-au „omorât“ pe timişoreni. După meci am văzut o demonstraţie de fair-play şi civilizaţie din partea spectatorilor bănăţeni, care i-au aplaudat pe oaspeţi la scenă deschisă! Mai rar vedem aşa ceva în România.
Dinamo – FC Braşov 0-2. Noul selecţionerul al echipei naţionale, Răzvan Lucescu, trebuia să se prezinte bine în Capitală, nu? Braşovul este o echipă de cupe europene, iar Dinamo – una îmbătrânită şi nepregătită pentru acest final de foc al campionatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII