15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăOpinii„Săpăligă“ a fost executat

„Săpăligă“ a fost executat

Etapa a treia a returului s-a încheiat cu un regal oltenesc, Farul – Universitatea 0-3! A fost o adevărată „execuţie“ a elevilor lui „Săpăligă“ datorată fraţilor Mihai şi Florin Costea. Adaug însă că meciul a fost câştigat de ECHIPĂ, deşi cei doi Costea au făcut într-adevăr spectacol şi au marcat cele trei goluri. Surpriza plăcută este Mihai Costea. Aş putea spune că, într-un fel, a fost meciul lui. Vorbind despre fraţi, mai trebuie remarcată şi revenirea lui Florin Costea faţă de meciurile mai puţin reuşite cu Iaşi şi Bistriţa. Toate bune şi frumoase, iar această victorie de pe litoral înseamnă readucerea Ştiinţei în lupta pentru Cupa UEFA. Craiova a jucat bine, a fost schimbată la faţă, cum se spune, iar scorul categoric ne scuteşte de alte comentarii. Faţă de etapa anterioară, când oltenii s-au chinuit cu Gloria Bistriţa, iar „marinarii“ au jucat bine în Giuleşti, duminică seară parcă au fost alte echipe pe teren! O Craiovă debordantă, fraţii Costea făcând, repet, spectacol la scenă deschisă, în timp ce „rechinii“ guralivului Ion Marin au fost nişte… peştişori ameţiţi.

Una peste alta, Napoli a mutat bine la Constanţa şi a câştigat. Acum urmează alt examen, probabil mai greu, meciul cu campioana CFR Cluj.

Runda aceasta a început însă cu o înfrângere pentru ceilalţi olteni din Liga I, Unirea Urziceni – Pandurii 2-0. A fost prima victorie a elevilor lui Dan Petrescu şi a treia înfrângere pentru echipa lui Cîrţu, gorjenii intrând astfel în zona foarte periculoasă.

La pauză a fost 0-0, dar, în repriza a doua, pandurii lui „Sorinaccio“ nu au mai re-zistat şi au primit două goluri. Multe greşeli individuale, mult ghinion ş.a.m.d. Trebuie uitat acum acest meci (aceste trei înfrângeri din retur) şi trebuie gândit pozitiv. Campionatul este destul de lung.

Această rundă a consemnat două mari surprize, Dinamo – Otopeni 0-0 şi Oţelul Galaţi – Gloria Buzău 1-2. Pot trece la capitolul surprize şi meciul FC Timişoara – Gaz Metan 0-0. Băieţii de la Dinamo, cu un Borcea puternic în spate, s-au văzut cu sacii în căruţă şi au crezut că victoria li se cuvine! Ei, uite că Borcea i-a lăsat pe „câini“ să se descurce singuri, iar ei au făcut-o lată. Buzăul lui Cîrstea i-a „topit“ pe „oţelari“ într-un meci în care gazdele s-au cam bătut singure. La 1-1, Cîrjă a făcut o… cârjă, adică a dat un autogol, consemnându-se astfel prima victorie a Gloriei Buzău după zece luni. La Timişoara, cu „regele“ Hagi în tribună, elevii lui Balint n-au găsit cheia pentru a sparge lacătul celor din Mediaş. De altfel, nici liderul Dinamo n-a reuşit să învingă Mediaşul.

Aş mai spune la final două vorbe despre Vaslui. Este clar, echipa construită pe banii lui Adrian Porumboiu este o forţă, iar meciul de la Bistriţa (Gloria – FC Vaslui 0-3) ne-a arătat că moldovenii se îndreaptă spre cupele europene. Vremuri grele pentru Tata Jean, dar, fiţi liniştiţi, găseşte el soluţia salvării şi în acest campionat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS