17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPe când DVD-uri cu Universitatea?

Pe când DVD-uri cu Universitatea?

Am auzit că DVD-ul de colecţie cu meciul România – Columbia de la Mondialul din America 1994 face ra-vagii, cum se zice, mai ales printre suporterii care nu au văzut – din cauza vârstei – acea partidă memorabilă de la Cupa Mondială.

Am mai citit că şi unii dintre protagoniştii de atunci, tricolorii lui Iordănescu, se uită cu emoţie la acea partidă şi se delectează. Victoria României în faţa unei superechipe, Columbia, despre care se spunea atunci, în 1994, că ar putea fi campioană mondială, rămâne un moment unic în istoria fotbalului românesc. Cei care s-au gândit să ofere suporterilor un asemenea meci de colecţie, însoţit şi de o revistă despre acea întâlnire de neuitat, au făcut o treabă bună. Dincolo de aspectul comercial, trebuie văzut însă altceva, lecţia de fotbal predată de tricolori columbienilor.

Am făcut această introducere pentru a sugera celor abilitaţi şi interesaţi o idee: suporterii Universităţii Craiova n-ar merita oare şi ei un DVD cuprinzând meciurile unice ale „campioanei unei mari iubiri“, apoi ale Craiovei Maxima şi sfârşind cu cele ale formaţiei care a câştigat eventul din 1991?

Nu ştiu dacă toate meciurile memorabile ale Ştiinţei sunt filmate, nu cunosc aceste amănunte, dar cred că s-ar merita o asemenea investigaţie. Am văzut unele secvenţe din meciurile campioanei din 1974, cu şutul celui mai mare fotbalist al acelor ani, Nelu Oblemenco, de patru ori golgheter al României… Ce meciuri, ce fotbalist!

Suporterii de acum s-ar delecta cu adevărat dacă ar vedea doar câteva întâlniri ale „campioanei unei mari iubiri“, printre care acel meci istoric cu Fiorentina, din toamna lui 1973 din Cupa UEFA, sau memorabilele victorii ale Ştiinţei, în Bucureşti, împotriva Stelei (6-2) şi Rapidului (6-4) ş.a. Fotbalişti din generaţia lui Oblemenco trăiesc, antrenorul Constantin Cernăianu este un povestitor deosebit, aşa că se poate face şi o revistă.

De fapt, de o revistă a Universităţii Craiova, atotcuprinzătoare, se vorbea pe la clubul alb-albastru în urmă cu mulţi ani ca despre un eveniment nemaipomenit. Am rămas cu promisiunea… Deocamdată, Universitatea nu reuşeşte să facă măcar programe de meci.

Revenind asupra su-biectului propriu-zis, cred apoi că noi, cei din Craiova Maxima, am avea ce arăta nu numai suporterilor care nu ne-au prins jucând, ci şi jucătorilor tineri din curtea Ştiinţei. Faptul că echipa noastră legendară, Craiova Maxima, a avut chiar şi 12 craioveni în lotul naţional mai are nevoie de alte prezentări? Repet, nu vreau să supăr pe nimeni, dar pretind că tinerii de azi ar avea destul de multe de învăţat de la Craiova Maxima, dar nu au unde să vadă meciurile noastre cap coadă, ci doar frânturi. Şi colecţia de DVD-uri a Craiovei ar putea fi încheiată cu eventul campionat-cupă din 1991, ultimul al Ştiinţei.

Mă aude cineva?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS