36.2 C
Craiova
luni, 7 iulie, 2025
Știri de ultima orăOpiniiNapoli, Gîngioveanu şi Craioveanu

Napoli, Gîngioveanu şi Craioveanu

Văduviţi de aportul publicului, oltenii au jucat sâmbătă meciul inaugural cu moldovenii guralivului Ionuţ Popa, cu doar câţiva „suporteri“ de lux în tribune, printre care Ilie Balaci şi Gică Craioveanu. „Gicanu“, revenit în Bănie doar într-o vacanţă, a fost impresionat de jocul puştilor Ştiinţei, remarcându-l, printre alţii, pe acest Cosmin Gîngioveanu, noua stea în devenire a oltenilor, „un fotbalist tehnic, care i-a ameţit rău de tot pe ieşeni“, cum a ţinut să spună ultimul golgheter al Ştiinţei. Cosmin a debutat în echipa mare a Universităţii în mai 2005, antrenorul de atunci al oltenilor, Eugen Neagoe, aruncându-l în focul luptei primei divizii într-un meci cu Dinamo.
Din varii motive, unele ţinând şi de ambiţiile finanţatorului Mititelu (Cosmin a fost până la un moment dat jucător impresariat de Becali), lui Gîngioveanu nu i s-a mai dat aproape nici o şansă de a juca în echipa mare, ba chiar punându-i-se diverse piedici. A venit Napoli, a venit şi interdicţia TAS şi, astfel, Gîngioveanu a fost redescoperit, ca să zicem aşa. Are doar 16 meciuri în Liga I (l-am inclus aici şi pe cel jucat cu Poli Iaşi), este în lotul de tineret, iar acum lucrurile par intrate pe un făgaş normal. Nu mai este reprezentat de „duşmanul“ Becali, Napoli şi suporterii îl apreciază, iar puştiul de 19 ani (îi împlineşte pe 4 septembrie) are în faţă tot viitorul. Depinde de el, dar şi de şansa care i se va da în continuare atât la echipa de club, cât şi la loturile naţionale. Ce ziceţi de Costea şi Gîngioveanu la CM din 2010?
Adrian Mititelu a surprins multă lume atunci când l-a (re)adus pe Nicolo Napoli antrenor la Universitatea, mai ales că oltenii se aflau într-un moment critic, iar cartea de vizită a italianului, ca tehnician, nu era cunoscută. Deşi au fost testate şi alte piste, Mititelu l-a preferat pe Napoli, deoarece l-a apreciat pentru ideile şi munca din scurtul mandat anterior la Craiova. În plus, şi finanţatorul Ştiinţei a început să fie adept al stilului italian de joc, adus la Craiova, pe vremuri, de Cîrţu. Am mai spus în acest colţ de pagină, că, pentru antrenorii Napoli şi Gane, aceste sezoane pot însemna o rampă de lansare în cariera lor. Cu două condiţii: „cadavrele“ (cum le spune Aurel Beldeanu jucătorilor!) să-i asculte, iar finanţatorul şi conducerea să ţină aproape de echipă. Craiova 2008 trăieşte cu speranţa că s-a schimbat ceva sau măcar e pe cale să se schimbe. Atenţie acum la meciul cu echipa lui Tata Jean!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS