29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOlogu şi Gogoşoiu vs. Prette şi Pereira

Ologu şi Gogoşoiu vs. Prette şi Pereira

Cu ochii la TV pentru nebunia de la Euro, suporterii nu mai au mult timp şi pentru comentarii interne, traficul pe forumuri pe subiectele primei ligi româneşti fiind mai slăbuţ în această perioadă fierbinte. E şi normal, toate drumurile duc acum în Elveţia şi Austria.
Între timp, multe dintre echipele din prima ligă au pornit la drum, cu noutăţi şi ambiţii mari, aşa cum se procedează de obicei în perioada precompetiţională. Din cauza embargoului impus de TAS, Universitatea a început pregătirile pentru noul sezon fără nume noi din afară, aproape cu acelaşi lot de jucători, minus cei care au fost disponibilizaţi, plus unii reveniţi de la FC Caracal şi doi juniori, Gogoşoiu şi Popescu. Vedeta echipei noastre, Florin Costea, pe care mulţi l-ar fi dorit acum în cantonamentul naţionalei din Elveţia, a început acest sezon printr-o declaraţie interesantă. „Ne dorim să fim pe primul loc, dar vom vedea ce va fi. Cred că echipa este mai tare decât în sezonul trecut“, a afirmat pe site-ul clubului golgheterul Ştiinţei. Şi Nicolo Napoli este încrezător, el afirmând: „Sunt convins că vom face un campionat bun. Trebuie numai să ne pregătim cât mai bine şi munca noastră va fi recompensată cu siguranţă şi cu rezultate care să mulţumească suporterii“. Dacă rememorăm declaraţiile din vara trecută ale finanţatorului echipei, constatăm că, într-un fel, ele seamănă cu cele de acum. Ştim ce s-a întâmplat anul trecut, ne amintim că am fost ciuca bătăilor în turul campionatului. Noroc că în partea a doua s-a produs un miracol, echipa şi-a revenit, iar returul a fost aproape de poveste. Ne-am clasat pe locul nouă. Păcat că ne-am împiedicat în faţa a două formaţii modeste, cum a fost „lanterna roşie“ („U“ Cluj) şi „steluţa“ din Buzău… Cu şase puncte în plus am fi terminat campionatul pe poziţia a şaptea. Dacă la sfârşitul turului eram în corzi, cu teama privind menţinerea în prima ligă, la sfârşitul campionatului unii vorbeau de acest modest loc nouă ca de un fel de performanţă, când, de fapt, ne-am salvat de la retrogradare. Ba, mai mult, chiar şi un om politic din fruntea judeţului a lăudat această „performanţă“: „Ne-a salvat (Universitatea) onoarea de olteni“(?!). Probabil că omul nostru de la judeţ a uitat că onoarea la olteni a însemnat până acum patru titluri naţionale, şase cupe, o semifinală de cupă UEFA.
Revenind la sezonul care începe luna viitoare, este normal să gândim pozitiv, să vizăm piscurile campionatului, aşa cum finanţatorul visează de câţiva ani, dar… În ultimii ani, la Craiova există o problemă, aceea că finanţatorul s-a izolat într-un fel de turn de fildeş, refuză colaborarea, iar bugetul pe care şi-l permite nu se compară cu cel al granzilor campionatului. Cum ar putea să lupte Ologu sau Gogoşoiu, am luat la întâmplare două nume din noua generaţie a Craiovei, cu ultimele achiziţii ale campioanei CFR Cluj: Prette, Alcantara, Pereira? Speranţa noastră este totuşi în această generaţie de tineri, talentată de altfel. Până când se vor coace oltenii Ştiinţei, alţii fac însă rezultate. Că aşa-i viaţa, cel cu bani şi cu isteţime reuşeşte…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII