15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSăptămâna patimilor

Săptămâna patimilor

A fost o etapă nebună, cu destul de multe meciuri ciudate, dintr-un campionat nebun, probabil cu un final şi mai nebun! Titlul de campioană se dispută cu cuţitele pe masă, cu banii prin sacoşe, cu apăsări pe butoane, cine mai ştie?! N-ar fi exclus ca în această săptămână să se rezolve însă ecuaţia titlului, la Craiova jucându-se, chiar cu câteva ore înainte de Înviere, un meci cât un campionat, Universitatea – Steaua. Liderul actual al campionatului este obligat să câştige şi în Bănie, iar Ştiinţa este obligată să se respecte. Ce va fi vom vedea sâmbătă după-amiază, pe Extensiv… Suporterii Ştiinţei sunt cu ochii pe echipă, Învierea este aproape, finanţatorul oltenilor se jură că nu e vasalul nimănui, aşa că sâmbătă avem toate şansele să vedem un regal fotbalistic. Până atunci, Universitatea va trece mâine la control prin „Ştefan cel Mare“, întâlnirea cu Dinamo fiind la câteva zile după recitalul oltenilor de la Timişoara. Dinamo este de bătut!
Poli Timişoara – Universitatea 1-3. Craiova a zburdat, s-a impus destul de lejer în faţa gazdelor, cam adormite vineri seară. Iarăşi s-au remarcat tinerii jucători ai Ştiinţei, alături de „bătrânii“ echipei. Aş încheia aşa cum au încheiat şi oltenii partida de pe Bega: taurul (Timişoara) a fost zăpăcit de un toreador care dansa (Craiova).
Rapid – Pandurii 1-0. Giuleştenii-arabi au oprit cursa „pandurilor“, oltenii lui Neagoe fiind părăsiţi de şansă. Dacă ar fi marcat din acea lovitură de la 11 metri, altul ar fi fost rezultatul final al meciului.
Oţelul – Steaua 0-1. După cum s-a jucat, rezultatul este unul foarte mincinos. În opinia mea, ar fi trebuit să fie 3-1 pentru gazde.
UTA – CFR Cluj 0-3. Ardelenii s-au distrat cu „Bătrâna Doamnă“, jucătorii CFR-ului marcând cam când voiau ei!
Gloria Bistriţa – Ceahlăul 0-1. Doar pe vremea cooperativei se mai înregistrau asemenea rezultate, dar uite că s-a petrecut şi în aprilie 2008. Degeaba a luat Ceahlăul trei puncte, oamenii lui „Pinalti“ tot la matineu vor defila.
Dacia Mioveni – Farul 2-3. O partidă nebună, cu răsturnări spectaculoase de situaţie pe tabela de marcaj, şi câştigată de elevii „Comisarului“ cu şansă. A fost un meci de şase puncte, Farul aruncând pe Mioveni înspre matineu. Totuşi, Dacia ar mai avea speranţe, iar meciul de mâine, cu Poli Iaşi, ar putea schimba configuraţia subsolului clasamentului dacă gazdele ar pierde.
FC Vaslui – Poli Iaşi 0-0. Elevii lui Săndoi au jucat de parcă ar fi terminat sezonul… Iaşiul a smuls un punct foarte important în „ţara“ lui Porumboiu şi speră să joace şi în ediţia viitoare în prima ligă.
„U“ Cluj – Gloria Buzău 1-2. Ce n-a reuşit Craiova a putut Buzăul, adică elevii lui Fane Stoica şi Silviu Lung au contabilizat trei puncte foarte importante în lupta pentru evitarea retrogradării.
Dinamo – Unirea Urziceni 1-1. Mi-a plăcut titlul dintr-un ziar de sport de ieri, „remiză de un leu“! (un leu a costat intrarea la meciul din „Ştefan cel Mare“ – n.r.).
Cum ne mai vedem după Înviere, aş vrea să urez cititorilor Gazetei de Sud şi suporterilor Universităţii un Paşte fericit şi liniştit!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS