16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOltenii au schimbat liderul

Oltenii au schimbat liderul

Oltenii lui Eugen Neagoe au produs schimbarea liderului, Steaua în locul trupei lui Andone, după un meci nebun, CFR – Pandurii 1-2, urmat de un altul, Steaua – Dacia Mioveni 2-0, în care oaspeţii nu au reuşit surpriza. S-ar putea spune că această răsturnare spectaculoasă de situaţie s-a datorat celor doi antrenori olteni, Neagoe (Pandurii) şi Cîrţu (Dacia). În altă ordine de idei, aş spune că meciurile din acest retur 2008 nu sunt spectaculoase, ca joc şi exprimare pe teren. Nici liderul actual, Steaua, şi nici fostul (CFR Cluj) nu au impresionat în partidele din acest an. În schimb, cei care „impresionează“ sunt patronii echipelor prin fel de fel de declaraţii, multe pe lângă fenomenul propriu-zis al fotbalului, ci mai mult speculaţii. Totuşi, sunt şi destule adevăruri printre cele afirmate de unii conducători de fotbal.
Universitatea – Gloria Bistriţa 1-1. Oltenii lui Napoli au repetat istoria ultimelor meciuri, în prima repriză gazdele fiind conduse, 0-1. Florin Costea a irosit o ocazie de gol pe care numai el putea s-o rateze în aşa fel. Am avut senzaţia că în aceste prime 45 de minute ale jocului, Ştiinţa şi-a adulmecat adversarul, ca să zic aşa. Gloria? O echipă muncitoare, bine aşezată în teren de Ovidiu Sabău. Conform scenariului din ultimele meciuri, în repriza a doua a fost altă Ştiinţa, oltenii aruncându-se pur şi simplu spre poarta Gloriei, dominându-şi categoric adversarul. Craiova a ratat, barele au fost de partea Bistriţei, meciul terminându-se la egalitate, 1-1, golul oltenilor fiind opera aceluiaşi Dina. Craiova n-a avut şansă, plus că partida s-a jucat cu porţile închise.
CFR Cluj – Pandurii 1-2. Echipa gazdă, destul de sigură pe victorie, a capotat, gorjenii lui „Geană“ producând astfel prima înfrângere a CFR-ului pe teren propriu în această ediţie de campionat. Chiar dacă este surprinzătoare, victoria „pandurilor“ este meritată, oltenii taxând erorile echipei hibrid de pe malul Someşului. Inspirată a fost revenirea lui Neagoe pe banca tehnică, aceasta fiind lovitura cea mai tare a preşedintelui Condescu.  
Oţelul – Dinamo 0-1. Deşi au câştigat, dinamoviştii au evoluat modest, dar şansa a fost de partea lor. Oţelarii au ratat, n-au reuşit să finalizeze şi au pierdut trei puncte acasă.
Poli Timişoara – „U“ Cluj 3-0. Pe terenul de joc a existat o singură echipă, cea a gazdelor, cu fraţii Karamian într-o formă deosebită, ei fiind şi autorii golurilor victoriei timişorenilor. Faţă de alte meciuri, „U“ Cluj n-a arătat mai nimic.
Farul – Rapid 0-0. Deşi au jucat mai bine decât giuleştenii, „marinarii“ n-au scos decât un punct. Un rezultat care n-a ajutat pe niciuna dintre cele două echipe.
Gloria Buzău – FC Vaslui 1-1. Din duelul dintre cei doi antrenori olteni, foşti campioni cu Universitatea Craiova în 1991, Fane Stoica versus Emil Săndoi, a ieşit un rezultat echitabil. Jocul în sine al celor două formaţii nu a impresionat.
Steaua – Dacia Mioveni 2-0. Mobilizaţi de rezultatul de la Cluj, steliştii au jucat la victorie, Mioveniul fiind o pradă uşoară pentru gazde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS