14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOltenii făcură jocuri bune

Oltenii făcură jocuri bune

Se ascute lupta pentru accederea în cupele europene, echipele situate pe locurile 1-7 sunt în cărţi pentru un loc în elita Europei, în timp ce formaţiile de la locul 12 în jos se bat pentru supravieţuire. Din această încleştare, a ieşit o etapă, cea de a 23-a, cu doar trei victorii şi şase meciuri terminate la egalitate.
Universitatea – Rapid 1-1. Oltenii erau pe val, au început bine derbiul orgoliilor de pe „Extensiv“, au stăpânit mijlocul terenului… Eram convins că nu ne scapă victoria. Din păcate, alb-vişiniii ne-au taxat după un sfert de oră, când Cesinha a trecut cu uşurinţă pe partea dreaptă şi a centrat la Boya, iar acesta, nemarcat (?!), l-a executat simplu pe Bornescu, rămas şi el spectator la o fază banală. Peste nouă minute, Florin Costea l-a păcălit pe Coman, egalând, rezultat cu care s-a încheiat prima repriză. După pauză, s-au petrecut câteva evenimente esenţiale pentru deznodământul acestui meci încrâncenat: eliminarea lui Bozovici, penalti ratat de Costea, gol anulat Craiovei… Nu comentez arbitrajul din mai multe motive, spun doar că Augustus Constantin a greşit în ambele direcţii. Păcat de ratarea lui Costea, ea a fost cauzată de lipsa de concentrare. În rest, trebuie remarcată ziua de excepţie a portarului Dani Coman, îngerul păzitor al Rapidului, o echipă care n-a arătat mare lucru la Craiova.
Gloria Buzău – Pandurii 1-3. Evoluţia bună a pandurilor din meciul cu Steaua s-a concretizat abia acum, la Buzău, acolo unde oltenii lui Eugen Neagoe s-au impus clar, iar cele trei puncte obţinute sunt foarte importante în tentativa salvării de la retrogradare. Speranţe ar fi deoarece în aceste ultime două meciuri, cu Steaua şi Gloria, Pandurii a arătat că joacă altceva decât în era Teixeira. La Buzău, gorjenii au fost mai proaspeţi fizic, au dominat adversarul şi au marcat din trei faze fixe. Dacă mâine reuşesc să repete jocul bun şi cu Ceahlăul, atunci sunt şanse şi pe mai departe.
Gloria Bistriţa – Dinamo 1-1. Gloria ar fi meritat victoria, în timp ce Dinamo nu joacă mai nimic, dar „câinii roşii“ au emblemă, cum se zice.
Farul – Poli Iaşi 1-1. „Marinarii“ au condus de la sfârşitul primei reprize până în ultimul minut de joc, dar în prelungiri, zeiţa norocului i-a surâs lui Ionuţ Popa, Andrei Cristea egalând din penalti.
Oţelul – FC Vaslui 1-1. Meci antrenant, cu goluri frumoase, cele două formaţii din provincie încă sperând să urce spre … cupele europene.
Poli Timişoara – UTA 2-0. Derbiul Banatului a însemnat fotbal bun, spectatori mulţi, atmosferă de … Liga Campionilor, aşa cum speră Timişoara. Şi n-ar fi exclus să şi reuşească! „Bătrâna Doamnă“ se află într-o situaţie critică, având destule probleme.
Ceahlăul – CFR Cluj 0-0. Liderul, surprinzător, n-a reuşit să treacă de echipa lui „Pinalti“, moldovenii reuşind, indirect, să relanseze lupta pentru titlu.
„U“ Cluj – Dacia Mioveni 0-0. O luptă specifică echipelor aflate cu apa la gură, cu trei bare (două în contul gazdelor, una pentru oaspeţi), dar fără nici un gol.
Steaua – Unirea Urziceni 1-0. Un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil, ambele echipe având şanse şi neşanse. Totodată, au fost destule greşeli de arbitraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS