22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiProvincia scutură Capitala

Provincia scutură Capitala

Etapa a 22-a avut mult spectacol fotbalistic, cu mulţi spectatori în tribune şi cu rezultate bune obţinute de echipele din provincie, excepţie făcând meciul de la Târgu Jiu, acolo unde Capitala s-a impus în faţa oltenilor lui Neagoe.
Unirea – Universitatea 2-2. Era minutul 21, 2-0 pentru echipa lui Dan Petrescu şi parcă nu-mi venea să cred cum gazdele câştigau toate duelurile cu fundaşii Ştiinţei, cum formaţia lui Napoli era neputincioasă, ba chiar ridicolă în fazele din care Mara şi Onofraş au marcat. 2-0 este cel mai periculos rezultat, iar la Urziceni s-a adeverit pentru a nu ştiu câta oară… Brusc, după 2-0, s-a întâmplat minunea oltenească aşteptată. Echipa noastră a început să controleze jocul. Probabil că actualii componenţi ai Ştiinţei şi-au amintit că îmbracă un tricou (sfânt) cu numele unui club respectat, că au pentru ce să-şi dea şi sufletul pe teren. Poate că cineva de la club le-o fi spus jucătorilor olteni de astăzi că, într-un martie din urmă cu mulţi, mulţi ani, Universitatea se lupta pe la Kaiserslautern cu alde Briegel, Brehme în sferturile de finală ale Cupei UEFA, că prietenul meu „Negoro“ a marcat un gol senzaţional, calificând, în premieră pentru echipele de club din România, Ştiinţa în semifinalele Cupei UEFA, că… Dar coborând de la Kaiserslautern la Urziceni, revin şi spun că oltenii au reuşit o repriză a doua bună, că la 2-2 chiar puteam să marcăm şi golul victoriei. De fapt, cine este Urziceni? O echipă apărută peste noapte, fără nici o tradiţie, dar, iată, ialomiţenii sunt pe locul patru şi calificaţi în semifinalele Cupei României, cu şanse de accedere în cupele europene, în timp ce Craiova se zbate în partea a doua a clasamentului. Nefirească situaţie…
Pandurii – Steaua 0-1. Faţă de primele două meciuri din campionat, pandurii au jucat altceva, au avut o dăruire cu adevărat oltenească, mai ales că antrenorul Neagoe a trimis în teren altă echipă decât cea care i-a fost impusă lui Condescu în această iarnă. Steaua a venit la Târgu Jiu pentru a câştiga, a învins, dar nu l-a convins nici măcar pe patron. Pandurii au jucat de la egal la egal cu Rădoi şi ceilalţi, puteau să deschidă scorul şi cine ştie ce deznodământ ar fi avut atunci meciul! Oltenii nu au avut şansă, asta-i clar, dar, prin jocul de sâmbătă, pandurii ne-au reamintit de meciurile bune din turul campionatului, când formaţia lui Neagoe era considerată chiar echipa momentului.
Rapid – Poli Timişoara 0-1. Giuleştenii au fost înfrânţi printr-un gol înscris de fostul lor coechipier, Arman Karamyan, iar derbiul de duminică din Craiova, Universitatea – Rapid, deja se anunţă fierbinte. Baftă, Ştiinţa!
Dinamo – Farul 0-0. „Câinii roşii“, chiar dacă au schimbat „tusea“ (Ţălnar) cu „junghiul“ (Mulţescu), n-au reuşit să câştige, luptând din greu pentru a prinde cupele europene.
CFR Cluj – Gloria Buzău 2-0. Liderul nu s-a împiedicat, aşa cum se tot vorbea pe la colţuri, de Buzău, diferenţa de valoare şi atitudine în joc fiind evidentă în favoarea ardelenilor.
FC Vaslui – „U“ Cluj 0-0. Vasluiul lui Porumboiu ia apă, cum se spune, în timp ce „universitarii“ din Cluj au demonstrat că locul lor în clasament este nemeritat. „U“ Cluj chiar joacă bine!
Dacia Mioveni – Gloria Bistriţa 0-0. Revenirea lui Cîrţu n-a avut efectul scontat, echipa lui fiind (şi) lipsită de şansă.
Poli Iaşi – Ceahlăul 1-0. Un meci care l-a aruncat pe „Pinalti“ acolo unde este locul echipei lui, la matineu. De ce a ajuns Ceahlăul în situaţia asta? Pentru că „Pinalti“ nu mai poate să tragă sforile!
UTA – Oţelul 0-1. Deşi s-a întărit în această iarnă, „Bătrâna Doamnă“ a capotat acasă, intrând serios în cărţile retrogradării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS