8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPerlele de pe coroana Prinţului

Perlele de pe coroana Prinţului

În popor, printre multe proverbe, există unul care face referire la vârstă. Se spune: „Cine nu are bătrâni să îşi cumpere“. Acest lucru este valabil când vine vorba despre experienţă, dar, în rest, bătrânii mai dau şi chix.
Cazul de faţă îl vizează pe fostul idol al tribunei, actual membru în Consiliul Director al clubului Universitatea Craiova, Ilie Balaci. „Minunea Blondă“, cum îl alinta odată tribuna, a dat cu bâta în baltă săptămâna trecută, afirmând că publicul oltean nu mai este precum cel de altădată. Este a doua oară când Balaci îşi exprimă nemulţumirea faţă de suporterii olteni, după ce declarase acum ceva timp că publicul din Giuleşti este mult mai cald decât cel de pe „Oblemenco“.
Despre comparaţia cu vişiniii, nu ştiu dacă aveţi dreptate, domnule Balaci, şi mai bine v-aţi interesa la „Vice“ în legătură cu fanii rapidişti. Dar, atunci când „Prinţul“ iese şi declară despre toţi fanii Universităţii că nu mai sunt cei de altădată, ştiindu-se situaţia grea a echipei şi faptul că o să avem nevoie în retur de toate atuurile ca să ne salvăm, e o dovadă fie de „îmbătrânire“, fie de pierdere a contactului cu realitatea.
Nu zice nimeni că numărul fanaticilor craioveni nu s-a micşorat cu timpul, însă, dacă Balaci îşi aminteşte, Universitatea nu ne-a dat prea multe motive să zâmbim, de aproape două decenii. Plus că, atunci când am fost în Divizia B, iar Balaci refuza să-şi asocieze imaginea cu Ştiinţa din cauza nesiguranţei care plana asupra acesteia, suporterii au fost mai mult decât prezenţi la apelul renaşterii. Acum, când echipa joacă în Liga I de aproape doi ani, Balaci sare şi afirmă unele lucruri neadevărate, mai ales că publicul oltean i-a fost şi lui  alături în nenumărate ocazii.
Fanii l-au sprijinit pe Balaci când s-a accidentat, precum şi atunci când i-a dat cu ghetele în cap centralului Aron Huzu, într-un gest de justiţie personală. Tot publicul, mai ales galeria, a cerut de multe ori reinstalarea sa la cârma echipei, deşi acesta nu a confirmat niciodată când a fost numit.
Este stupefiant însă cum „Prinţul“ nu a fost de partea suporterilor atunci când aceştia erau înjuraţi de Trică, la meciul cu CFR Cluj, când aceştia primeau „trataţii de binefacere“ de la jandarmii de pe Ghencea sau când au stat ore întregi în secţiile de poliţie, după meciul cu Rapid. Atunci nu s-a interesat nimeni de soarta fanilor.
Dacă ar fi tăcut, Ilie Balaci rămânea filosof sau, dacă nu filosof, măcar un om respectat de tribună pentru tot ceea ce făcuse şi în afara terenului. Dar, după ultimele declaraţii, publicului i s-a mai dat un motiv să nu mai vină la meciuri, iar cei din club, în curând, vor fi singuri pe un stadion de 28.000 de locuri goale.
Să fie de vină rezultatele şi umilinţele îndurate în toţi aceşti ani? Să fie oare scârba de a-l mai vedea pe Dănănae greşind toate centrările sau pe Dina simulând alergarea cu o indolenţă de stea de cinema? Să fie oare o saturare faţă de angajamentele nerespectate, pentru care nu se face vinovat numai Ilie Balaci, ci toţi cei care au trecut prin club de-a lungul timpului şi au promis marea cu sarea?
Până una alta, Balaci să ştie că e mult mai greu să susţii frenetic o echipă de locul 11 şi să nu renunţi la ea, deşi nu ai nici o satisfacţie, decât să fii simpatizantul unei echipe de locul întâi, care mâine poate să fie înlocuită de alta, fără să pui patimă cu adevărat. Poate pe aceşti suporteri îi caută Ilie. În orice caz, de noi nu o să scape niciodată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII