14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiViitorul sună totuşi bine

Viitorul sună totuşi bine

Am fost în Parcul „Romanescu“ la amicalul Universitatea – FC Drobeta 0-0, unicul meci de verificare al oltenilor în Craiova din această perioadă de pregătire pentru returul din 2008. Nu mă grăbesc să trag concluzii pripite după doar un meci de verificare, chit că acesta a fost ultimul înainte de debutul oficial în campionat. Au fost situaţii în care Universitatea a fost campioană în amicale, dar în campionat n-a mai spart gura târgului, cum se spune. Ce am văzut sâmbătă? O evoluţie destul de modestă a Ştiinţei şi care, repet, s-a desfăşurat cu doar o săptămână înainte de întâlnirea cu liderul campionatului, CFR Cluj. Sunt convins că antrenorul italian Nicolo Napoli şi oficialii olteni sunt destul de îngrijoraţi de evoluţia jucătorilor. I-a pus pe gânduri. Probabil că a fost şi o strategie anume în preajma partidei de la Cluj, adică alb-albaştrii nu au vrut să-şi arate toate secretele şi tactica prin care intenţionează să dea lovitura în Gruia… N-ar fi exclus ca şi cineva din anturajul liderului să-i fi spionat pe olteni sâmbătă, cine ştie! N-are sens să fac un fel de film al meciului, el a fost suficient consemnat şi comentat de presă, de suporteri. Craiova a dezamăgit, FC Drobeta reuşind să fie cu adevărat o nucă tare, o echipă tenace şi care chiar a pus unele probleme gazdelor. Cum spuneam, a fost doar un amical şi care, gata, trebuie uitat.
Din toată povestea meciului amical de sâmbătă trebuie să remarcăm partea plină a paharului. Şi care a existat. Este vorba de puştii Ştiinţei, cei care au fost introduşi de antrenori spre finalul amicalului cu FC Drobeta Turnu Severin. Sincer, aceştia ne-au încântat pe toţi cei prezenţi sâmbătă în tribuna stadionului din Parcul „Romanescu“. Are balta peşte, cum se spune, Universitatea se poate baza şi pe puştime. Viitorul sună frumos, dar campionatul care se reia la sfârşitul acestei săptămâni este destul de dificil pentru Ştiinţa, mai ales că emoţii sunt destule.
Sunt însă convins că oltenii altfel vor aborda meciurile din campionat, iar sâmbătă, în Gruia, vor avea altă determinare, altă atitudine. În ciuda rezultatelor modeste din meciurile de pregătire, cred că Universitatea va obţine un rezultat pozitiv la Cluj!
Aşadar, sâmbătă încep balul, circul, show-urile, dansurile, ameninţările şi poate blaturile, cine ştie!? Şi când mă gândesc că, de fapt, fotbalul este un joc.
În încheiere, aş saluta apariţia unei cărţi despre Ştiinţa campioană, Fenomenul Universitatea ’91, o lucrare care povesteşte suporterilor vremurile glorioase de acum aproape 17 ani, cu Sorin Cîrţu şi elevii lui de aur, protagoniştii eventului 1990-1991.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS