22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiConferinţa lui peşte

Conferinţa lui peşte

Zarvă şi tamtam luni pe la toate posturile TV româneşti, dar şi în presa scrisă. Gică Popescu, fiul rătăcitor al Băniei, se întorcea la Craiova pentru o conferinţă de presă şoc, după cum eram anunţaţi. Mai era puţin şi tot oraşul pornea spre Hanul Doctoruui pentru a afla de la faţa locului ce avea să spună Baciul, de era aşa de important pentru naţiunea oltenească.
O parte din presa bucureşteană mustea a bucurie, căci în cazul venirii lui Popescu patron, deja vedea un nou început pentru exodul de jucători de la Ştiinţa către Capitală. Ba chiar Gazeta Sporturilor, ziarul „alb-roşu“ din presa românească, înflorea scenarii şi sondaje pe bandă rulantă toate anti-Mititelu, şi pro venirii lui G.P. în funcţia de conducător.
Concluzia? O conferinţă de presă în care nu am aflat nimic nou din tot ceea ce a declarat Popescu, în afară de faptul că o să construiască încă o şcoală de fotbal în Craiova, restul fiind poveşti vechi, întoarse şi răsucite pe toate feţele de atâtea ori şi aduse iar în discuţie, pentru a strica liniştea care se lăsase odată cu frigul şi îngheţul iernii peste Craiova.
Popescu a afirmat iarăşi că ar vrea să cumpere Craiova, dar ce să facă el, dacă Mititelu nu vrea să o vândă? Gică, un om, când are banii necesari şi când îşi doreşte ceva, de obicei obţine! Nu găseşte scuze penibile. Şi nu am avea nimic împotriva ta, dacă ar fi pentru prima dată când te dai după tufiş, dar, dacă ţinem bine minte, Universitatea a mai avut nevoie de tine şi atunci ba ai preferat Dinamo, ba ai afirmat că nu ai puterea necesară să ridici clubul din mocirla în care îl lăsase miliţianul Dinel. Dacă atunci când Ştiinţa a avut nevoie de tine nu ai optat să ajuţi, de ce acum, când clubul s-a stabilizat, ai vrea să preiei tu frâiele?
De asemenea, Baciul a mai spus că dacă echipa din Bănie o să vrea jucători, el o să îi dea gratis, dar numai în coproprietate, pentru că el iubeşte clubul, dar trebuie să îşi asigure şi o finanţare pentru şcoala sa de fotbal, din viitoarele vânzări ale jucătorilor săi. Corect, Gică, însă dacă ne amintim că la fel de uşor au zburat şi Rada, şi Stancu atunci când ajunseseră la un nivel de performanţă ridicat. Aşa că, dacă intenţia reală este să ajuţi Craiova, o variantă posibilă ar putea fi să îi dai gratis, cu o clauză de a obţine jumătate din suma pe care ar implica-o un eventual transfer. Astfel, dacă un jucător ar fi vândut pe un milion de euro, tu ai lua 500.000, adică mult mai mult decât te-ar costa pe tine investiţia într-un puşti de 16 ani, pe care tu doreşti doar să-l dai în coproprietate, iar astfel nu ai mai pune piciorul în prag, când prietenii din Capitală ţi-ar cere ajutorul.
Tot la faimoasa conferinţă, G.P. şi-a declarat indignarea în privinţa fanilor pe motiv că aceştia încă îi poartă pică pentru greşeala din trecut, deşi Baciul oricum nu are de gând prea curând să-şi ceară scuze în faţa suporterilor, deoarece i se pare că gestul său nu merită atâta căinţă.
Impresia generală – o conferinţă inutilă, asupra căreia planează suspiciuni, având ca efect crearea de scandal şi vâlvă în Bănie, plus o posibilă imagine benefică pentru Solomon în viitorul mandat, deoarece, deşi reprezintă principala piedică pentru echipă, doar prin amabilitatea primarului o să se dea anumite aprobări pentru terenul pe care o să fie construită noua academie de fotbal „pentru şi în folosul“ Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII