13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiToamna se numără antrenorii

Toamna se numără antrenorii

Universitatea Craiova are trei puncte şi staţionează de câteva etape pe locul lanternei roşii, luminând calea spre dezastru, aşa cum sugera şi Ilie Balaci după înfrângerea cu UTA Arad. Finanţatorul Ştiinţei a recunoscut luni seară, la un post local de televiziune, că a greşit când l-a lăsat pe Cioroianu să facă un program foarte încărcat de pregătire, dar a lăudat jocul Craiovei din repriza a doua de la Vaslui, deşi majoritatea au spus că în partida cu moldovenii Ştiinţa a jucat foarte prost în primul mitan şi puţin mai bine decât prost în partea a doua.
Dacă remarcele finanţatorului în privinţa meciului cu trupa lui Dorinel Munteanu s-ar fi oprit aici, nu ne-am fi sesizat. Însă Mititelu n-a contenit să laude jocul subalternilor săi din repriza secundă, făcându-ne să ne întrebăm dacă nu cumva omul a fost la alt meci? Cică Wobay, cu tehnica lui inconfundabilă, chiar dacă nu este decât jucător de picior stâng, dreptul folosindu-l mai mult să se urce în autobuz, este un exemplu, ca valoare, pentru toţi ceilalţi alb-albaştri. În aceste condiţii, nu ne mirăm că în ultimele cinci meciuri craiovenii nu au dat nici un gol, atâta timp cât nici leonezul n-a scuturat vreodată plasa de când a venit la Craiova.
Să dai aproape o jumătate de milion de euro pe un jucător care nu te ajută măcar la un meci este o mostră de afacere foarte proastă, nu proastă. Dar Wobay nu este singura afacere păguboasă a lui Mititelu. Să nu uităm că Prepeliţă a costat un milion de euro, dacă suma anunţată de patron este reală, iar băiatul nu a reuşit decât un autogol care ne-a înfundat la meciul cu UTA Arad. Mai mult, ghinion curat, Andrei s-a accidentat la meciul cu FC Vaslui şi nu va putea să ajute echipa într-o periodă foarte dificilă, fiind aşteptat să revină abia după meciul de la Bistriţa.
Suporterii craioveni sunt descumpăniţi, iar scânteia care să le reaprindă speranţele întârzie să apară. Impotenţa din atacul Ştiinţei se regăseşte în linia de clasament, deşi la începutul campionatului ne lăudam că avem şapte-opt oameni de gol. În această situaţie, în loc să dea şansă altui atacant, finanţatorul a găsit de cuviinţă să-l apere pe Baird, care s-a jucat cu ocaziile şi cu nervii noştri la Vaslui. Mititelu a văzut jocul extraordinar al lui Baird, modul în care acesta creează culoare, pasele de geniu ale „cangurului“, bla, bla, şi probabil aşteaptă ca acesta să înscrie din nou, după luni bune, pentru a se bate cu pumnul în piept că a avut dreptate. Cu toate că atacanţii sunt puşi pe teren în primul rând să dea gol, finanţatorul încearcă, inexplicabil, să caute alibiuri lui Baird, chiar dacă ştie că şi calul aleargă, dar nu dă lapte.
Toate acestea explică zestrea slabă de puncte a Ştiinţei şi recordul nefericit reuşit de cei pe care Mititelu îi apără, şapte înfrângeri consecutive, situaţie unică în istoria echipei din Bănie. Echipă care în opt etape a avut trei antrenori, Cioroianu, Stîngă, Mogoşanu, iar acum se pregăteşte altul pentru a intra la ruletă. Eric Gerets, Erwin Koeman, Nicolo Napoli, Radomir Antici, Walter Zenga, Sorin Cîrţu, Vlastimil Petrzela, Mihai Stoichiţă, Mircea Rednic, Ovidiu Sabău sau Gheorghe Hagi au fost, oficial sau neoficial, în cărţi pentru a prelua Universitatea. Luni s-a spus că două dintre ajutoarele lui Mititelu sunt la Praga pentru a încerca să aducă un antrenor ceh în Bănie. Apoi finanţatorul Ştiinţei a scos alte variante. Este vorba de un italian şi de un portughez. Şi asta după ce acelaşi finanţator vorbea acum o săptămână de un neamţ sau un olandez. Ieri au fost rostite alte două nume, Anghel Iordănescu şi cehul Zdenek Zeman, cu ultimul făcându-se legătura pentru că Universitatea a trimis oameni la Praga. Lista ar putea continua, deşi bine ar fi să se oprească aici pentru că este grav că, în loc să numărăm punctele, numărăm antrenorii, care, din păcate, nu se prea înghesuie să vină la Craiova, condamnată parcă la un nesfârşit interimat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU