22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiŞtiinţa, prin nisipuri mişcătoare

Ştiinţa, prin nisipuri mişcătoare

Şoc: Universitatea este clasată pe un loc retrogradabil, 16, cu doar trei puncte din şase meciuri, cu – 6 la „adevăr“. Restul afirmaţiilor, că am fost ghinionişti, că este un blocaj psihic, că tărâmul făgăduinţei se amână de la o etapă la alta, că „am fi meritat un egal în Giuleşti“ ş.a.m.d., sunt poveşti. A, este adevărat că Universitatea a fost mai consistentă sâmbătă în Giuleşti, dar rezultatul este cel care se contabilizează în clasament. A fost însă 2-0 pentru Rapid, iar schimbările din zilele premergătoare meciului cu giuleştenii nu au produs, deocamdată, şocul aşteptat. Cu „rebelii“ D. Stoica, Dina şi Săceanu din primul minut pe teren, cu Stângă revenit pe banca tehnică, tot o Universitate modestă a reieşit, de la care nu putem avea mari pretenţii pentru ceea ce finanţatorul a vorbit o vară întreagă, cupele europene. Nu poţi rezista 90 de minute fără să primeşti gol dacă stai în propriul careu cu aproape toată echipa, aşa cum s-a petrecut mult timp în Giuleşti.
Craiova a jucat precum echipele mici, fără presing, fără un atac consistent, doar Florin Costea a mai încercat câte ceva, deşi aşezarea lui în teren, la margine, i-a creat unele probleme de finalizare. Una peste alta, n-am fost în stare de o replică pe măsura declaraţiilor de dinainte de meci, iar puţinele oportunităţi ale noastre au fost din întâmplare. Păcat, deoarece fundaşii Rapidului sunt destul de vulnerabili şi puteau fi păcăliţi dacă Ştiinţa ar fi jucat altfel.
Acum este o „vacanţă“ de două săptămâni, timp în care s-ar putea pune, cât de cât, ceva la punct, prin părţile esenţiale, începând cu atacul şi terminând cu construcţia. Cum spuneam şi în articolul de săptămâna trecută, poate să vină orice antrenor tare din lume la Craiova, dar, dacă nu are fotbalişti pentru visele dorite, degeaba!
Bravo „pandurilor“ de la Târgu Jiu, 3-0 cu Gloria Buzău! Modeşti în declaraţii, elevii lui Neagoe s-au aruncat pe buzoieni din primele minute şi în minutul 36 era 3-0 pentru Pandurii! Modestie, seriozitate, cam aşa aş putea caracteriza momentul actual de la Târgu Jiu.
Surprizele etapei s-au petrecut în „Ştefan cel Mare“ şi la Urziceni, Dinamo şi Steaua pierzând cu acelaşi scor, 0-1, şi generând o serie de probleme, mai ales la Dinamo, prin demisia lui Rednic. Cei patru antrenori implicaţi în cele două meciuri – Rednic (Dinamo) vs. Sabău (Bistriţa), respectiv Petrescu (Urziceni) vs. Hagi (Steaua) – au reuşit însă să imprime echipelor lor altfel de concept asupra fotbalului, unul de atac. Cei patru tehnicieni au idei tehnico-tactice asemănătoare cu fotbalul pe care l-au practicat pe unde au jucat în afara României. În consecinţă, şi echipele antrenate de ei au altă mentalitate, care cam lipseşte prin Bănie. De fapt, cam multe lipsesc prin Craiova noastră fotbalistică…
Altfel, baftă tricolorilor în meciul cu Belarusul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS