26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOltenii, ca-n poveştile lui Ion Creangă

Oltenii, ca-n poveştile lui Ion Creangă

Înaintea meciului de la Iaşi, toată lumea a fost entuziastă. Sincer, chiar credeam că o să rupem gura târgului la Ieşi. Pe teren, Universitatea a jucat modest, fără orizont, cu mingi lungi. În prima repriză, n-am reţinut să fi şutat pe spaţiul porţii gazdelor. Nici în a doua oltenii nu şi-au revenit, tot un joc modest au practicat, absolut surprinzător faţă de prestaţia din partida cu Farul. A fost 1-0 pentru Iaşi, a egalat Ciucă şi, la 1-1, am crezut că Universitatea, în sfârşit, va juca altceva… N-a fost să fie, ieşenii ne-au executat, cum se spune, au înscris şi al doilea gol, cel al victoriei. Poli a început cu frică meciul, ei temându-se, probabil, şi de declaraţiile „războinice“ ale lui D. Stoica şi ceilalţi, crezând că afirmaţiile oltenilor vor fi acoperite de fapte pe terenul de „război“. Elevii lui Ionuţ Popa au prins însă curaj datorită nouă, oltenii fiind pe teren aşa cum ar fi fost într-un târg din poveştile lui Ion Creangă. Dacă ar fi să fac o glumă, aş spune că Nică (adică, Sucă olteanu’) s-a dus în iarmarocul Iaşiului să vândă foarte scump o pupăză. Pe când lăuda el (poate fi chiar D. Stoica) găinuşa, cum că face două ouă pe zi, că e frumoasă, a apărut un moldovean (poate să fie Ionuţ Popa) care a început să controleze amănunţit găinuşa. Şi-a dat seama că pupăza nu produce aşa cum o lăuda olteanu’, aşa că moldoveanu’ i-a dat drumul găinuşei şi olteanu’ a ajuns cu mâna goală acasă. Cum a păţit-o şi Universitatea, care a ajuns, cu avionul, fără nici un punct de la Iaşi. Şi asta după ce olteanu’, fălos nevoie mare, s-a lăudat toată săptămâna trecută că bate la Iaşi…
La Târgu Jiu, „pandurii“ lui Neagoe au învins, cu       1-0, pe Oţelul Galaţi, echipă de Cupa UEFA, formaţia cea mai puternică în deplasare. Pandurii au practicat un joc combinativ, au avut răbdare şi forţa de a reveni, chiar dacă au ratat un penalti. Au învins pe merit, au câştigat încă un atacant, pe Alexandru Piţurcă, aşa că toate bune şi frumoase.
A fost însă o etapă de-a dreptul nebună. Vineri, Steaua a câştigat cu 1-0 la Constanţa, într-un meci în care n-a strălucit. Există însă un jucător de excepţie, Dică, cel care aduce bucuria în tabăra stelistă. Sâmbătă, buturuga mică, FC Vaslui, a răsturnat carul mare, Dinamo, 0-2 în „Ştefan cel Mare“. Început tare de campionat! Şi Rapidul lui Bergodi a deraiat acasă, 2-2 cu Gloria.
Regalul etapei s-a numit CFR Cluj – Poli Timişoara, 2-2. Este un meci de ţinut minte pentru dăruirea cu care au jucat ambele echipe, pentru spectacolul oferit. A fost o partidă cu tot ce înseamnă sare şi piper în fotbal, goluri, ratări. CFR ar fi putut să fie învingătoare dacă nu ar fi ratat acel penalti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU