16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiNecunoscutele lui Cioroianu

Necunoscutele lui Cioroianu

Universitatea Craiova se apropie cu paşi repezi de meciurile amicale considerate de referinţă, după testul de mâine, cu FC Sopron, urmând să dea piept cu trei echipe cunoscute în Europa, chiar dacă nu sunt considerate de top. Wisla Cracovia, Levski Sofia şi Standard Liege vor fi adversarii cu care Ştiinţa se va putea compara în ultimele trei partide de verificare susţinute pe pământ străin, în care antrenorul Florin Cioroianu va face ultimele retuşuri în primul unsprezece.
Deja începe să se creioneze un unsprezece de bază, încă de la meciul cu Zarya Lugansk Cioroianu aruncând în luptă o formaţie pe care mulţi dintre microbişti o văd echipa de început la startul campionatului care bate la uşă. Bornescu – Ciucă, D. Stoica, Mitchell – Dilevski, Prepeliţă, Dina, Velcovici – Tănasă, Baird, Fl. Costea.
Poarta şi linia de fund sunt acoperite şi este greu de crezut că Cioroianu, adeptul formulei 3-4-3, va schimba ceva în aceste compartimente, în condiţiile în care nici nu prea are multe soluţii viabile la îndemână.
În linia mediană încă se pot face mutări, totul ţinând şi de forma de moment în care se găsesc jucătorii. La meciul cu Lugansk, majoritatea jucătorilor l-au mulţumit pe antrenor, poate doar Dina a primit un calificativ mai slab, evoluţia sa nefiind în nota echipei oltene.
În schimb, australianul Dilevski a arătat că poate să-l înlocuiască pe Dănănae în banda dreaptă, dar cangurul mai are până să ajungă la forma fizică dorită de antrenor. Cu siguranţă, şi în banda stângă va apărea o modificare, Rose având un pas înaintea lui Velcovici. Joshua a jucat bine şi a marcat pentru alb-albaştri. În plus, nu a dezamăgit nici în sezonul trecut, fiind printre cei mai apreciaţi juveţi.
Ştiinţa a surprins în ofensivă în mod plăcut, reuşind să înscrie până acum 14 goluri în cinci meciuri. Florin Costea dovedeşte o poftă de joc deosebită şi pare să aibă asigurat locul în prima echipă. Îi calcă pe urme Baird, care, dacă va continua să înscrie, ceea ce n-a făcut în timpul campionatului, va putea fi dat cu greu afară din echipă. Tănasă şi Wobay luptă şi ei pentru un tricou de titular, dar disputa rămâne deschisă şi pentru ceilalţi atacanţi mai tineri, care tânjesc să înscrie pentru binele Ştiinţei.
Desigur, în meciurile care urmează ne vom lămuri care sunt aleşii lui Cioroianu şi n-ar fi exclus să apară şi unele surprize, una dintre acestea putând fi Irinel Găman, un jucător pe care tehnicianul oltean l-a lăudat în cantonamentul de la Lutzmannsburg, fiind un fotbalist polivalent, care poate evolua pe orice post la mijloc, dar şi ca atacant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS