14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiBrelocul lui Mititelu

Brelocul lui Mititelu

Marian Iancu, actualul patron al Politehnicii Timişoara, mărturisea, în urmă cu mai bine de un an, că a fost tentat la un moment dat să cumpere Universitatea. S-a răzgândit şi s-a îndreptat spre Banat. Motivul? „Acolo unde e foc, nu trebuie să vii cu benzină“, a spus Iancu.
La Craiova, de mai mulţi ani, totul e un incendiu. De ceva timp, patronul cu ochelari de soare şi trupa sa de şoc toarnă vârtos benzină. De fapt, n-ar trebui să ne mire. Omul e şi el din branşă. Nu anunţa că-n schimbul echipei i-a dat lui Dinel Staicu o benzinărie? Una neîncepută sau neterminată, nu mai ştim exact, dar ce contează? Benzinăria e tot benzinărie! După eşecul cu CFR Cluj şi umilinţa de la Galaţi, Stefan Stoica a primit ultimatum, apoi i s-a cerut demisia. Geolgău şi Cristescu au demisionat, după care s-au întors. Ca să fie linişte, au motivat ei. Da, aţi citit bine. Geolgău şi Cristescu vorbesc de linişte! Fane Stoica a plecat să dea la peşte, apoi s-a întors şi el. Patronul urlă pentru investiţii, dar nu uită să ne încurajeze: echipa-şi va reveni, iar la anul va fi spaima Bucureştiului. Se îndoieşte cineva? Bineînţeles că Bucureştiul tremură de pe acum. La fel, echipele de frunte ale Europei. Va veni şi vremea lor.
Până atunci, echipa lucrează la imagine. Săptămâna trecută a făcut poze în faţa statuii lui Nicolae Romanescu, primarul interbelic. Cu degetele în formă de „V“, de la victorie, şi cu gurile până la urechi. Reţineţi, asta se întâmpla între 0-1 cu CFR Cluj, acasă, şi 1-4 la Galaţi. Poza era menită să fie monedă de schimb în răfuiala pe care Adi Patronul Minune o are cu primarul Solomon. Nu s-a găsit nimeni care să spună „stop“, să comande stânga împrejur, să treacă măcar meciul de la mal de Dunăre. Cine să-şi permită una ca asta? Undeva în dreapta fotografiei, marele Ghiţă Geolgău desena şi el „V“-ul, transfigurat de fericire, mai ceva ca după golul cu Bordeaux.
Poate că Mititelu îşi riscă averea şi viitorul familiei în fiecare zi. Salutar, dar nu l-a obligat nimeni să facă asta. Şi nici n-a spus că Universitatea Craiova va fi brelocul războaielor personale ori al intereselor de grup. Iar obiectivele acestui an parcă erau un loc în cupele europene şi umilirea Bucureştiului, nu tremuriciul pentru evitarea retrogradării!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII