15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPoveste cu Jean Padureanu

Poveste cu Jean Padureanu

Sper ca-ntre timp Jean Padureanu s-a facut bine dupa puseul de tensiune de la meciul cu Universitatea, fiindca urmeaza o povestioara despre el. Nu e noua, dar e buna. Si, mai ales, elocventa. Sunt mai multi ani de atunci. Vasile Sotir, Dumnezeu sa-l ierte, alias nea Bubu, conducea Liga Fotbalistilor Români dintr-un birou de pe Calea Victoriei din Bucuresti. Nea Bubu a fost unul dintre cele mai pitoresti personaje ale fotbalului nostru. Chestia se-ntâmpla prin ’92 – ’93. Vasile Simionas antrena Progresul Bucuresti, iar echipa era prinsa in mlastina retrogradarii. In sediul Ligii fondate de nea Bubu, pe un colt de ziar si de birou, Simionas calcula de zor câte puncte ii mai trebuie ca sa scape. Vasile Sotir tragea cu coada ochiului si-l lasa intentionat pe Simionas sa se chinuie cu creionul si socotelile. La un moment dat, camera se umple de vocea joasa a lui nea Bubu: „Vasile, ce tot aduni, ma, acolo?“. „Fac tot soiul de calcule, Bubule, e bataie mare, acolo, jos…“. Replica lui Vasile Sotir a venit prompt: „Fraier, esti, ba! Ai imbatrânit degeaba in fotbal! Mai bine pune mâna pe telefon si vezi ca, la nunta fetei lui Halagian, in loc de dar, Jean Padureanu a strigat clasamentul. Afla pe ce loc te-a strigat, ca pe ala termini!“. Simionas ramasese cu creionul in aer, iar camera se umpluse de hohotele celor prezenti.


Sigur ca anii au trecut, iar vremurile s-au mai schimbat. Dar ramasitele Cooperativei inca mai calculeaza. Astfel, cu atât mai periculoasa e victoria de sâmbata obtinuta de Bistrita lui Jean Padureanu. Toata lumea il lauda pe Ovidiu Sabau, si pe buna dreptate. Dar timpul ne va lamuri daca surprinzatoarea victorie impotriva Craiovei a facut parte din strategia lui Sabau sau din cea a lui Jean Padureanu.


Viitoarele etape programeaza dueluri din care se va alege cea de-a patra victima. In trei runde, Ceahlaul joaca doua meciuri acasa cu National si Jiul, adica sase puncte cam sigure. Craiova iese la Iasi si la Galati si primeste Clujul, poate echipa cu jocul cel mai dificil din campionat. Trei partide care, daca nu vor fi depasite cu bine, vor rezerva Universitatii un final cu tensiometrul in buzunar. Deocamdata, sa nu uitam ca poimâine e sâmbata. Si, daca e sâmbata, e Olanda. Hai România!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII