11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

2006-2007

Dupa terminarea turneului de la Craiova, toata lumea se intreba ce se va intâmpla cu echipa de volei Universitatea Craiova, deoarece bani pentru mentinerea ei nu mai erau, iar ca sa mai aduci doua – trei jucatoare, cum era in planificarea pentru promovare, nici nu se mai putea vorbi. Inclusiv ultima parte din campionat si turneul s-au desfasurat cu bani de la primarie si o sponsorizare de la Gazeta de Sud. Aceasta lipsa a finantarii in 2006 a dus la desfiintarea echipei de volei baieti si la renuntarea la fostii componenti ai echipei de handbal si preluarea formatiei de juniori. Gasirea unui sponsor pentru echipa de volei feminin, care sa achite indemnizatiile jucatoarelor, a dus la mentinerea acesteia si evitarea desfiintarii.


In aceste conditii, obiectivul initial a fost de a creste in valoare trei – patru jucatoare pentru campionatul urmator si o eventuala participare la turneul final. De asemenea, fata de echipa din anul anterior, Alina Ciortenu a renuntat, Smarandache nu a fost total refacuta dupa o accidentare, iar Pusa Dina a jucat mai putin, diminuându-se astfel potentialul echipei.


Astfel, important era ca echipa sa se califice in faza a 2-a a campionatului, când toata lumea ar fi fost in plenitudinea fortelor si ar fi putut sa se bata pentru primele doua locuri, pornind de la zero, cum era regulamentul anul trecut.


Surpriza a venit insa la sfârsitul primei faze, dupa 14 meciuri, când s-a aflat ca se va tine cont de rezultatele directe dintre cele patru echipe calificate, lucru hotarât de cineva de la federatie si neanuntat de la inceputul campionatului. Schimbarea regulilor in timpul competitiei este un lucru anormal, dar protestele nu au avut nici un efect, interesele unora fiind mult mai mari decât respectarea regulamentului initial.


In aceste conditii, plecând cu un handicap de doua victorii, echipa Universitatii Craiova va incerca sa ajunga totusi pe locul doi, lucru destul de dificil, dar nu imposibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS