8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOltenasii jucara bine

Oltenasii jucara bine

N-a fost o etapa nebuna, desi câteva rezultate au fost oarecum surprinzatoare. Campioana Steaua nu isi revine, pitestenii sunt un pic intrati in Liga a II-a, iar otelarii au pecetluit soarta Nationalului. Cei care n-au vazut meciul din „Stefan cel Mare“, Dinamo – Universitatea 0-0, ar putea cataloga rezultatul ca un fel de surpriza. Acest 0-0 din „Groapa“ este un rezultat echitabil, chiar daca ambele echipe au avut ocazii prin care ar fi putut câstiga. Meciul s-a vazut la TV, nu mai revin asupra fazelor importante de joc, dar nu pot trece cu vederea „executia“ (ghilimelele sunt obligatorii) lui Njock, o ocazie care nu se rateaza nici in curtea scolii din satele Camerunului. Nu este permisa o asemenea ratare din partea unui jucator platit, din câte se spune, regeste de Universitatea. Altfel, punctul din „Stefan cel Mare“ este cât o victorie, meritul fiind in egala masura al jucatorilor si al antrenorului Stefan Stoica. Stiinta a jucat incântator, iar daca aceasta evolutie va fi continuata, exista speranta revenirii oltenilor in prim-planul fotbalului românesc mai repede decât ne-am fi inchipuit. Universitatea a intrat pe terenul dinamovistilor cu o ambitie demna de toata lauda, iar Fane Stoica a gândit o formula surprinzator de ofensiva si, totodata, cu sistemul defensiv bine pus la punct. Interventiile fundasilor Craiovei, mai ales in lupta aeriana, au fost remarcabile si deosebit de utile, iar portarul Bornescu a fost cu adevarat inger pazitor intre buturile alb-albastrilor. As mai remarca faptul ca oltenii au depus un efort deosebit, aproape dublu fata de meciurile de pâna acum. Neinspiratia atacantilor a facut ca Universitatea sa piarda doua puncte in acest meci. Dinamo s-a crezut dinainte invingatoare, a sperat ca va intâlni echipa din tur, uitând ca Universitatea, logic, a crescut, s-a si intarit, plus ca are alte relatii de joc fata de inceputul campionatului. Dornici de victorie, dinamovistii chiar au riscat la un moment dat, atacând ca o… haita, dar Craiova, cum spuneam, a avut un Bornescu de zile mari, ajutat excelent de coechipieri.


In etapa viitoare, Universitatea joaca „acasa“ tot in Bucuresti, cu Gloria Bistrita, si ar trebui sparta gheata, adica obtinuta prima victorie a acestui retur. In clasamentul Ligii I, Gloria se afla pe un loc cinci linistitor, desi acolo ar trebui sa fie Craiova. Asta e, tata Jean Padureanu a avut intotdeauna liniste la Bistrita. Cum spuneam, cred ca duminica Universitatea va obtine prima victorie.


CFR Cluj – Pandurii 1-0. Oltenii lui Neagoe au fost lipsiti de sansa si au pierdut nemeritat. Daniel Orac, alungat din Banie, ar fi putut aduce trei puncte „pandurilor“. Cum fotbalul se razbuna, infrângerea de la Cluj este un fel de compensatie pentru victoria norocoasa a „pandurilor“ din meciul cu Poli Iasi, din etapa a 21-a. In meciul de la Cluj, portughezul Semedo a driblat ca in curtea scolii vreo patru – cinci jucatori olteni si a inscris golul care a urcat pe CFR Cluj pe locul II pentru o zi. In opinia mea, acest scor este mincinos, cum se spune, dar asta-i fotbalul. Vineri, la Târgu Jiu, oltenii lui Condescu si Neagoe au meci dificil, cu Otelul, si nu au voie, cum se spune, sa faca vreun pas gresit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS