16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiRapid? Doar incalzirea…

Rapid? Doar incalzirea…

Desi ecourile meciului cu Rapid se aud tot mai slab, nu trebuie trecute cu vederea lucruri esentiale, ce ar trebui sa le dea de gândit mai-marilor Stiintei. De cinci meciuri, echipa n-a contabilizat vreo victorie, a scos patru puncte din tot atâtea remize, ultimele trei fiind albe. Dintr-un punct de vedere parca ne-a trecut dorul de Sorin Cirtu, atât de contestat pentru ca baga „autobaza“ in poarta.


Chiar daca egalurile cu FC Arges si Rapid nu pot fi socotite ratari, fiind jucate in conditii speciale, sa nu ne dam dupa dafin si sa recunoastem ca am avut retineri la ambele, iar exprimarea in joc a fost departe de pretentiile unei echipe care vrea sa faca perfomanta. Un „ilustru“ antrenor craiovean spunea: „Ai, n-ai minge, tragi la poarta!“, incercând sa imprime spirit ofensiv jucatorilor sai. Echipa lui Stefan Stoica n-a tras, insa, la poarta la ultimele meciuri. Sau a tras, dar n-a nimerit spatiul portii si, logic, nu avea cum sa marcheze.


Cu mai mult tupeu si mai multa luciditate, Universitatea ar fi putut obtine o victorie pe „Lia Manoliu“, cu toata opozitia arbitrilor, care, pâna la urma, nu ne-au scos mingea din poarta si nici nu au dat vreun penalti impotriva noastra ca sa fie acuzati de furt calificat. Este clar insa ca in tabara olteana exista o stare de tensiune creata de lipsa victoriilor si de amenintarea retrogradarii. Altfel, nu-mi explic cum un antrenor ca Stefan Stoica, care are in spate multa experienta, cel putin ca fotbalist, s-a putut enerva asa de tare pentru ca un tusier a aratat eronat un aut, incât si-a lasat echipa mai bine de o repriza fara conducator pe banca tehnica.


Rapid putea fi ingenuncheat daca mijlocul ar fi mers, iar atacantii ar fi ajuns la poarta mai des. Numai ca, deocamdata, nu ne putem lauda cu o ofensiva puternica, chit ca s-a investit in iarna peste un milion de euro. Desigur, unii ar putea gasi si circumstante atenuante situatiei, dar, atâta timp cât aduci jucatori scumpi si ai la dispozitie zece meciuri pentru a suda relatiile de joc, e greu sa mai gasesti scuze. Mai ales când timpul, dar si pozitia din clasament te preseaza.


Desigur, timp a mai ramas. Si pentru ca Njock sau Wobay sa-si demonstreze calitatile, si pentru ca Stiinta sa se departeze de zona periculoasa a clasamentului. La fel de sigur sunt insa ca, pe masura ce vom inainta in campionat, lupta va deveni acerba si nimeni nu ne va intinde covorul rosu, cu tot razboiul purtat de Mititelu si ai lui. Ba, mai degraba, va trebui sa fim mai atenti, mai bazati, pentru ca ne asteapta meciuri dificile, iar ce s-a intâmplat cu Rapid ar putea fi doar incalzirea pentru partidele care vin, cu Dinamo si Gloria.


L-am ascultat acum câteva zile pe Mitica Dragomir, care, prezicator cunoscut, a anuntat ca vede Gloria Bistrita pe locul doi. Da, „Blatistrita“ lui „tata“ Jean, care tocmai se pregateste sa dea piept cu Universitatea Craiova si din cauza careia Comisia de Apel nici nu a vrut sa auda de reducerea suspendarii Stiintei. Declaratia lui „Corleone“, aflat la cutite cu Mititelu, trebuie luata tot ca un avertisment, fiind clar ca ne asteapta un meci in care conteaza mult organizarea. Pentru ca atunci când vorbesc oameni ca Mitica trebuie sa stii sa citesti si printre rânduri, nu doar sa te minunezi ascultând prezicerile lor.


 


P.S.: Sapte olteni au fost chemati la Comisia de Disciplina, iar verdictele sunt asteptate cu sufletul la gura de Universitatea, având in vedere ca aceste decizii pot influenta direct deznodamântul meciurilor care urmeaza, cu Dinamo si Gloria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII