17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

2005-2006

2006 a fost un an bun pentru voleiul feminin craiovean, chiar daca nu s-a reusit calificarea in Divizia A1, tinând cont de conditiile pe care le-a avut echipa. Scriu acest lucru deoarece obiectivul pentru campionatul 2005-2006, participarea la turneul de promovare, a fost realizat. Acest obiectiv facea parte dintr-un plan pe termen lung, conceput in 2003. Atunci, practic s-a pornit de la zero, deoarece din 11 componente ale echipei care a promovat in Divizia A in 2002 mai aveam o singura jucatoare, Dina Pusa. Prin retragerea echipei din Divizia A, din lipsa de fonduri, aproape toate componentele au fost preluate de echipe din prima liga, demonstrând ca au ajuns si la o certa valoare.


In acel moment, s-a format o echipa numai cu sportive din Craiova, reactivând câteva dintre fostele jucatoare care erau studente la Facultatea de Educatie Fizica si Sport si preluând o parte din echipa de junioare de la Colegiul „Nicolae Titulescu“. Aceasta echipa nou-formata a crescut an de an in valoare, ajungând la inceput in faza a doua a campionatului, apoi pe locul trei in turnee, iar in 2005-2006, prin completarea lotului cu doua jucatoare, a ajuns la turneul de promovare, indeplinind obiectivul de performanta. De asemenea, s-a reusit recuperarea celor doua jucatoare operate in 2005, chiar daca multi spuneau ca nu vor mai juca volei de performanta.


Ideea de a incerca promovarea a aparut abia dupa ce am ajuns la turneul final, sperând ca putem sari peste anumite etape in pregatire, chiar daca situatia financiara era precara. Preluarea turneului la Craiova a fost, de asemenea, din lipsa de fonduri, deoarece in acest fel, in afara de taxa turneului si de arbitraj, nu s-au mai platit cazarea, masa si transportul echipei. Chiar daca se promova, lipsa fondurilor ar fi dus mai mult ca sigur la situatia din 2002, când echipa a fost retrasa si reinscrisa in Divizia A2.


Din lipsa banilor, in vara nu s-au mai putut aduce doua jucatoare, conform planurilor, continuând cu acelasi lot. Dar despre acest lucru voi vorbi alta data.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS