17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Amicii

Dupa unii, meciul de sâmbata, cu FC Arges, s-a terminat inca inainte de a incepe. Presa sportiva a scris asta-vara ca partida din tur, de pe „Ion Oblemenco“, a fost amicala, chiar daca s-a disputat in etapa a treia a primei divizii. La vremea aceea, visator sau novice, patronul argesean Cornel Penescu credea ca italianul Giannini e antrenor si ca echipa nu va avea probleme. Ca si in cazul lui Adrian Mititelu, realitatea s-a dovedit vitrega cu jupânul din Trivale. Universitatea in schimb era intr-un moment delicat. Un 0-0 sterp acasa cu FC Vaslui si un 0-3 scurt la Bucuresti, contra Stelei, conturau declinul ce avea sa urmeze. Una peste alta, o gura de oxigen in meciul cu argesenii era mai mult decât necesara. A iesit un 3-1 linistit, cu toata lumea impacata.


Acum e acum. Atunci, cei din conducerea oltenilor au sarit ca opariti când li s-a sugerat blatul. Patronul pitestean, partea a doua a ecuatiei, prefera sa zâmbeasca tâmp si sa tot aminteasca de prietenia cu omologul din Banie, de la care tocmai cumparase un teren. In naivitatea lui, si astazi tot face parada de amicitia cu Mititelu. Asigura in schimb ca meciul va fi pe bune.


De data asta, Pitestiul e cu cutitul la os. Iar lama frige. Un pas gresit inca din prima etapa a sezonului de primavara ar afunda echipa lui Dorinel Munteanu aproape iremediabil in mlastina retrogradarii. Cei doi amici, Penescu si Mititelu, se afla intr-o situatie cam ciudata. Fanii oltenilor resping cu tarie blatul. Vor risca ei de dragul fanilor? Ramâne de vazut. Va risca Penescu sa joace pe bune un meci care i-ar grabi sfârsitul? Greu de crezut.


Bine ar fi ca aprigii suporteri craioveni sa judece meciul abia dupa finalul lui, desi mai toata lumea, repet, inclina sa o faca inca de pe acum. Elocvent, o casa de pariuri din Craiova a si blocat meciul din Trivale, dupa ce pe victoria gazdelor s-au pariat deja zeci de milioane de lei vechi. Asta inseamna ori ca microbistii din Banie n-au absolut deloc incredere in cuvântul lui Mititelu, care jura ca nu va fi blat, ori ca n-au absolut deloc incredere in forta Universitatii de azi.


Ceea ce, din pacate, e rau si intr-un caz, si in celalalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS