15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Retrospectiva

Duminica trecuta, postul Telesport a prezentat o interesanta retrospectiva a parcursului Universitatii Craiova in turul campionatului, retrospectiva al carei invitat am fost. Am apreciat venirea lui Stefan Stoica sau evolutii precum cele din meciurile cu Rapid si FC National, dar n-am adus osanale echipei care a fost rusinata de Dinamo cu un sec 4-0 chiar la ea acasa, de exemplu. Din acest motiv, sau si din altele, lautarii anonimi de la Editie Falimentara de Oltenia mi-au dedicat un numar intreg al respectivei fituici! Nici Gigi Netoiu n-a avut parte de asa ceva. Asa am aflat, fiindca n-am citit. Ziarele care nu exista razbat mai greu. M-a distrat copios delirul mincinos prezentat acolo si spicuit telefonic de un cunoscut. Amuzant pâna la hohote si protestul facut de club catre postul Telesport, protest semnat de oameni care cel putin pe dinafara pareau cu capul pe umeri, cum era cândva Ghita Geolgau.


Ar fi multe de scris despre parcursul fostei campioane a unei mari iubiri. E limpede ca Ovidiu Stinga n-a izbutit sa vorbeasca aceeasi limba cu echipa, dupa cum e limpede ca venirea celui poreclit, cam devreme, „Mourinho“ a resuscitat Craiova. Puse cap la cap, cele 17 rezumate confirma ca echipa are potential, dar n-are inca forta. Nici nu putea fi altfel, din moment ce lotul e alcatuit in cea mai mare parte din fotbalisti pentru care soarele primei ligi a dogorit acum pentru prima data. Nu cred ca Universitatea poate spera la cupe europene. Statistica rece spune ca esti mai aproape de Divizia B decât de Europa. Asta o stie mai mult ca sigur si patronul cu ochelari, care chiar zilele trecute a anuntat o prima importanta in cazul in care jucatorii ar duce Craiova in cupele europene. Stiti cum vine asta? Exact cum procedeaza la Campionatul Mondial echipe precum Australia sau Emiratele Arabe, care promit un milion de dolari fiecarui jucator in cazul cuceririi titlului, stiind ca minunea nu se va intâmpla, iar banii vor ramâne in vistierie.


Asadar, atât antrenorul, cât si jucatorii pot avea viitor. Asta ar fi partea optimista. Cea mai putin placuta vine de acolo de unde ne asteptam mai putin: publicul. E trist ca frumosii fani ai Craiovei s-au indepartat de stadion. Chiar si dupa câteva meciuri bune si dupa un exil de doua etape la Caracal, arena a fost intristator de goala la infrângerea cu Poli Timisoara. E clar ca oamenii mângâiati de mitul Craiovei Maxima vor rezultate si jucatori de certa valoare. Când macar unul dintre aceste repere va fi indeplinit, probabil ca stadionul va fi din nou cum a fost.


Acestea si multe altele nu pot fi intelese insa de tambalagiii de la ziarul patronului cu ochelari, tambalagii pe care, dupa prabusirea iminenta, ii vom putea intâlni la colt de strada interpretând cu incontestabil talent celebrul hit „Mamelor din lumea-ntreaga“… La rândul sau, om care vede dusmani la orice pas, patronul merita totusi inteles, ba chiar compatimit. Cu câteva dosare grele in cârca si fraude de milioane de euro, nu e usor sa-ti petreci sarbatorile tremurând la fiecare ciocanit in usa, fara sa stii daca sunt copiii cu „Plugusorul“ sau, Doamne fereste, oamenii cu catusele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII