17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiOltenii, cu adevarat

Oltenii, cu adevarat

Chiar daca titlul editorialului meu de astazi este aproape identic cu cel de saptamâna trecuta, aceasta-i realitatea: cele doua echipe oltene au reusit si in aceasta runda sa câstige, urcând in clasament. Universitatea si Pandurii se prezinta din ce in ce mai bine la „concurs“, aduna puncte importante, jucând dezinvolt si pragmatic. Indiferent de opiniile unora sau ale altora, trebuie retinut faptul ca fotbalul este destul de imprevizibil in anumite situatii. FC National – Universitatea 1-2. Gazdele din Cotroceni nu au avut nici o sansa in fata oaspetilor, aproape totul le-a fost potrivnic. Spectatorii tineau cu Universitatea, arbitrul Tudor a fost corect, ca si in meciul cu FC Vaslui, iar jocul „bancarilor“ nu a fost ca pe vremuri. Am vazut in Cotroceni doar olteni fericiti! Oltenii lui Fane Stoica au impresionat de asta data prin jocul ofensiv, surprinzându-i pe jucatorii gazdelor prin actiunile de atac numeroase. Este adevarat ca oltenii Burca si Panc au fost sâmbata intr-o zi foarte proasta. Daca oltenii vor continua sa evolueze asa cum au facut-o in Cotroceni, ofensiv, vor surprinde multe echipe in acest campionat. Pe mine m-au surprins in mod placut! Scorul final ar fi putut fi 3-1, dar si 2-2… Inchei felicitând Universitatea pentru aceasta victorie, iar pe antrenorul Fane Stoica il laud pentru jocul ofensiv. A inceput si Fane sa faca victime, Marin Duna fiind demis.


Pandurii – Poli Timisoara 1-0. Ce mai, si oltenii de la Târgu Jiu continua cu victoriile, iar acum au invins o echipa cu mari pretentii, cu buget, cu… Eugen Neagoe a provocat a treia demisie de antrenor, desi in cazul lui Cirtu este vorba de o reziliere de contract. Cum necum, lista lui „Geana“ cuprinde pe Costel Orac, Florin Marin si acum Sorin Cirtu. Pandurii si-au surprins adversarul, au jucat bine, as spune consistent. Victoria este meritata. Cei de la Pandurii nu mai vor sa stea la… Masa Tacerii, ci vor la… Masa Bogatilor! Poli Timisoara? A fost o umbra, iar prin asta am spus aproape totul. Imi rau insa ca antrenorul Cirtu nu este vinovat de situatia de la Timisoara, dar asa-i in fotbal… Antrenorul plateste si pentru greselile jucatorilor! La Caracal se disputa acum derbiul Olteniei, Universitatea – Pandurii. Vrem spectacol si sper ca nici un antrenor sa nu fie demis dupa acest meci! Oricum, nu este bun un rezultat de egalitate. Mai bine dati cu zarul un trei-trei, ca la table!


Gloria – Dinamo 0-1. S-a jucat la modul daca noi, bistritenii, nu putem, puteti voi, dinamovistii! Otelul – Steaua 2-1. A fost cea mai frumoasa victorie a Otelului in acest campionat, o victorie pentru care au jucat, au luptat si au câstigat. Cu sau fara sansa, Galatiul a reusit un meci mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS