20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPresedintele la TV

Presedintele la TV

Traian Basescu si-a facut un obicei din a interveni prin telefon in emisiunile TV care-l au drept subiect de discutie.


De la capatul firului, ca sa zic asa, Domnia sa corecteaza unele afirmatii, ii pune la punct pe cei din platou, raspunde la intrebari.


Formula a stârnit controverse.


Unii spun ca e o lovitura.


Altii spun ca e o greseala.


Trompetistii de serviciu sunt nitel descumpaniti. Jupânul de la Cotroceni da atentie emisiunilor care-l toaca. Ei si-ar dori ca presedintele sa vorbeasca doar cu ei. Nu inainte de a le da o functie. Cu secretara minijupista si masina la scara. Descumpaniti, ei se precipita sa-i ia lui Traian Basescu scama imaginara de pe nadragi.


Nimeni nu s-a ocupat insa de siretlicurile la care apeleaza presedintele, incontestabil cel mai bun comunicator dintre politicienii de azi.


Ca jurnalist prezent in studio la doua dintre emisiunile care au beneficiat de interventiile lui Traian Basescu, l-am studiat atent si am descoperit câteva dintre aceste trucuri:


a) intervenind telefonic intempestiv, Traian Basescu se vrea consecvent cu imaginea sa de presedinte care e simplu om.


Telespectatorii stiu ca la functia sa, Traian Basescu ar putea aranja in orice moment o discutie in studio.


Vârându-se pe fir, el lasa insa impresia unui simplu cetatean care n-a mai putut suporta prostiile spuse despre el in absenta si a pus mâna pe telefon.


b) vedetele emisiunii, de regula beneficiind de simpatia telespectatorilor, nu sunt atacate.


Sunt luati in colimator, in schimb, jurnalistii sau moderatorii mai tineri sau fara carisma.


c) pozitia sa fata de cel cu care dialogheaza se schimba pe parcursul interventiei, in functie de atitudinea presupusa a telespectatorului.


La Sinteza zilei de pe Antena 3, din noaptea de luni spre marti, presedintele a inceput prin a declara ca tânarul care l-a inregistrat la restaurantul Potcoava face parte dintr-un scenariu mesterit impotriva sa.


Dându-si seama insa ca atât figura, cât si replicile simplului alegator, cum i-am zis eu tânarului, emana sinceritate, Traian Basescu a sfârsit prin a spune ca-i inocent.


Concluzie pentru adversarii lui Traian Basescu:


Pentru o eventuala confruntare televizata cu presedintele, se cere o temeinica pregatire, bazata pe studierea atenta a trucurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII