16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMisiune imposibila

Misiune imposibila

Dupa Universitatea – Dinamo 0-4, am simtit gustul amar al neputintei si al lipsei de valoare. Si asta nu am vazut numai eu, ci o intreaga tara. Craiova a parut ca o echipa anonima, Craiova devine o umilinta din cauza unor laudarosi, chiar papusari, circari ai acestei epoci.


Universitatea a avut duminica seara o asezare si o dinamica sinucigase. Sa nu-ti iei nici o masura de precautie când stii ce jucatori de valoare are Dinamo, pe care ar trebui sa-i contracarezi, e de neinteles. Urmarind meciul si felul cum ii preluau jucatorii nostri in defensiva pe cei ai lui Dinamo, adica modul cum se faceau perechile, vedeam sinuciderea cum vine. Va dau si exemple: Stoica – Ganea, Mitchell – Niculescu, Cristea – Velcovici. Pai, oameni buni, la toate calitatile ii depaseau cei de la Dinamo: la forta, viteza, detenta, tehnica, experienta. Universitatea nu a jucat nimic. Craiova trebuie sa fie mai modesta in declaratii si sa-si schimbe asezarea in teren si dinamica, pentru ca sunt probleme la toate capitolele. Pe Dinamo trebuie insa sa o laud, cu toate ca imi tremura mâna. Are jocul cel mai bun din campionat.


Despre suporteri, ce pot sa spun? Sunt mândria orasului si a provinciei. Au demonstrat inca o data ca sunt impatimiti si doresc din nou performanta. La Craiova, cred ca, la ora actuala, numai ei pot.


Pandurii – CFR Cluj 1-3. Pandurii, ca si Universitatea, joaca decât o repriza bine, cea de-a doua o lasa pentru oaspeti. Neagoe vad ca este mai modest in declaratii decât Stinga, ca nu poate sa faca minuni peste noapte. Dar ce vad eu e ca gorjenii joaca mai bine decât craiovenii. Cel putin pâna acum.


UTA – Rapid 1-0. Aradenii, cu o echipa facuta noaptea, dar condusa de Lacatus, chiar si prin nume demonstreaza ca au valoare. Lacatus construieste, nu distruge. UTA a invins fara dubii Rapidul, echipa care devine, usor-usor, firma luminoasa, rafturi goale.


Timisoara – Gloria 1-0. Prima victorie in acest campionat pe teren propriu a banatenilor. Grea, dar importanta. Cred ca Sorin Cirtu isi doreste mai mereu sa câstige cu 1-0. Greu.


Steaua – Farul 3-0. Un meci care a fost de cota zero. Farul parca venise la Bucuresti sa faca plaja, in timp ce Steaua nu a jucat cine stie ce, dar a câstigat fara probleme.


Ceahlaul – Urziceni 2-1. Urziceniul a fost foarte aproape de meci egal, dar arbitrul Martis a intrat in scena. Cred ca Pinalti e bucuros.


Vaslui – FC Arges 1-0. Moldovenii au luat puncte numai cu Craiova si Arges. Cred ca vor fi visul nostru urât sezonul acesta. Oare ne vom bate cu ei la retrogradare?


Inchei prin a va avertiza. Universitatea si Pandurii, aveti pauza competitionala! Puneti-va la punct cu pregatirea fizica si tehnico-tactica, pentru ca jucati decât o repriza. Si mai este o problema care ma ingrijoreaza: toate echipele din subsolul clasamentului au câstigat in aceasta etapa. Daca in urmatoarele doua runde nu faceti trei sau patru puncte, sunteti la retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU