20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpinii43.500 de suporteri platitori cu Dinamo!

43.500 de suporteri platitori cu Dinamo!

Stiinta a trebuit sa astepte 16 ani de la momentul infiintarii ca sa promoveze in Divizia A, apoi alti zece ani ca sa cucereasca primul titlu. Razvratirea oltenilor fata de echipele departamentale din Capitala, Dinamo si Steaua, s-a materializat, pâna la Revolutie, in patru titluri nationale, sase Cupe ale României, o calificare in sferturile Cupei Campionilor Europeni si o semifinala in Cupa UEFA. Ei, aceste succese ale unei echipe din provincie au atras dusmania celor din Bucuresti si dupa momentul istoric al oltenilor din aprilie 1983, semifinala cu Benfica, a inceput demolarea „Craiovei Maxima“. In martie 1984, când Otet a fost schimbat din dispozitia primului secretar, Otet a notat: „ Datorita faptului ca am fost mereu un opozant pentru echipele departamentale (…), in plina campanie pentru câstigarea campionatului la seniori (editia 1983/1984, n.r.), pe data de 12 martie 1984 suntem schimbati din functia de antrenori ai clubului Universitatea (Otet si Ivan, n.r.) de catre conducerea judeteana de partid!!! Motive profesionale nu au existat, ci numai unele ale unor interese straine clubului, care, prin indepartarea subsemnatului («asasinat» la figurat!!), au trecut la descompunerea unei mari echipe!!!“.


Acest episod a urmat dupa ce Universitatea a suparat, repet, pe granzii din Bucuresti, iar Dinamo avea la indemâna un minister intreg pentru a-i lucra pe olteni, ca sa zic asa. Sunt unii tineri care nu cunosc prin ce metode a lucrat atunci Dinamo când avea meci cu Universitatea, nu cunosc nici restul presiunilor si santajelor asupra altor echipe etc. Putini stiu ca Stiinta a pierdut in 1973 titlul tot datorita amestecului celor de pe Stefan cel Mare in finalul acelei editii de campionat, 72/73. „Dinamo ne-a intrecut necinstit la golaveraj“, a notat ulterior Otet, secundul lui Cernaianu in acei ani. Constantin Cernaianu, aflat in prezent in Bucuresti, a declarat recent ca a aflat dupa multi ani dedesubturile acelui meci, dar evita sa faca publice unele amanunte. „Meciul de la Arad, pe care Universitatea l-a pierdut cu 1-0, nu a fost curat!“, a spus Dutu Cernaianu. De atunci, din acel campionat, Dinamo ne tot lucreaza… Paradoxal, nici dupa 1990 n-am scapat de tentaculele celor de la Dinamo.


As incheia cu un moment din lupta Universitatii cu Dinamo, petrecut in campionatul 1979/1980: la un meci decisiv, din mai 1980, Stiinta a zdrobit pe Dinamo, 3-0, in fata unui stadion „Central“ arhiplin. Au fost 43.500 de bilete vândute! Acum, cu câteva zile inainte de acest derbi traditional cu Dinamo, foarte important pentru tânara echipa din Craiova, acest „amanunt“ nu cred ca mai are nevoie de explicatii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS