17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPrea mici pentru razboi...

Prea mici pentru razboi…

Chiar in etapa a doua, oltenii au dat examen in Bucuresti, cu Steaua (Universitatea) si cu Dinamo (Pandurii), si l-au picat. Au fost insa diferente intre caderea Craiovei si cea a gorjenilor. Cum s-a vazut Stiinta (Steaua – Universitatea 3-0 – n.r.) pe „Lia Manoliu“ sâmbata? Cu multe erori individuale si colective vizibile si pentru un necunoscator al fotbalului, dar care ar fi trebuit la ora aceasta sa fi fost corectate. Suntem prea mici pentru un razboi atât de mare. Nu afirm ca jucatorii care imbraca acum tricoul sfânt al Universitatii n-ar fi avut dorinta de a invinge, dar pâna la putinta mai este cale lunga…


Noi vrem sa ne batem de la egal la egal cu puternicii campionatului, dar fundasii din fata lui Bornescu nu prea cunosc abc-ul fotbalului. Linia de mijloc nu are coordonator. Atacul? Toti, inclusiv „oltenii“ Baird si Salih, sunt ca plopii care niciodata nu vor face pere sau mere! Nu vreau sa intru in prea multe detalii, dar antrenorii Universitatii presupun ca au sesizat lacunele jucatorilor. Apropo: cine este antrenorul principal al Universitatii? Se spune ca Mititelu face formatia, ca Silvian Cristescu executa, ca Beldeanu si Mogosanu sunt de decor pe acolo… Oricum, ceea ce am vazut sâmbata reprezinta realitatea la data de astazi, inceput de campionat: modesta, modesta. Declaratiile finantatorului nu corespund deloc cu aceasta realitate, chiar nu se vede asta? Baietii trebuie incurajati, sustinuti, dar nu catalogati ca jucatori de cupe europene, ba chiar campioni?! Ei nu sunt vinovatii principali de aceasta situatie paradoxala de la Craiova.


Meciul cu Steaua a trecut, trebuie acum clarificata incertitudinea in privinta conducerii tehnice si apoi trei puncte in meciul cu FC Arges! Obligatoriu, trebuie sa-i batem pe urmasii lui Dobrin.


Dinamo – Pandurii 1-0. Chiar daca au pierdut, oltenii lui Condescu au aratat altceva decât ceea ce am vazut la oltenii lui Mititelu. Cu toate ca lotul Pandurilor a fost alcatuit peste noapte, elevii lui Neagoe au trecut cu bine de examenul pregatirii fizice, dar si de cel tehnico-tactic. N-am spus ca sunt cei mai tari din campionat, dar „pandurii“ au pus mari probleme lui Dinamo, echipa care in meciul inaugural cu FC National, câstigat cu 2-1, a demonstrat ca are lot valoros. Multi vad echipa din Târgu Jiu ca posibila retrogradata, dar eu zic ca se insala. Pandurii are potenta si resurse de joc. Felicitari pentru meciul cu Dinamo! Nu pot spune acelasi lucru despre Universitatea, dar sperante mai sunt…


Dupa cum s-au desfasurat ostilitatile in teren in aceste prime etape, cred ca Poli si CFR Cluj sunt pretendente la titlu. Si cu asta am spus totul. Multi considera victoria timisorenilor la Pitesti ca un fel de razbunare a lui Cirtu pe cei care l-au inlaturat de la FC Arges. Dupa jocul etalat insa, acest meci nu putea avea alt invingator, Timisoara demonstrându-si valoarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII