19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiJos masca, editie adaugita si revazuta

Jos masca, editie adaugita si revazuta

Universitatea – FC Vaslui 0-0. Nu cred ca ar avea rost sa ne ascundem dupa declaratii. Ce a fost sâmbata? Caldura mare (pentru ambele echipe), chin, durere, jale si neputinta in tabara noastra… Mediocritatea care domneste la Universitatea ma ingrijoreaza. Nu vreau sa fiu taxat iarasi in fel si chip de pigmei, dar trebuie sa-i trezeasca cineva la realitate pe cei care sunt acum la Universitatea. Toti vrem binele acestei echipe, toti vrem ca Stiinta sa revina la masa bogatilor din fotbalul românesc, dar ceea ce au aratat jucatorii in meciul inaugural, repet, m-a ingrijorat. O fi fost caldura vinovata, dar elevii lui Stinga au jucat incet si foarte incet, pasau exact doar când trimiteau mingea spre… banca de rezerve, acolo unde, intr-adevar, se aflau si fotbalisti – Beldeanu, Bita, Cristescu.


Am mai spus-o si in saptamânile trecute: pentru obiectivele marete anuntate de Universitatea mai sunt necesari vreo trei-patru fotbalisti. FC Vaslui? Oastea lui Gigi Multescu, de prin vale adunata, a venit la Craiova sa-si joace sansa. Vreo doi-trei jucatori de la Vaslui au demonstrat pe „Ion Oblemenco“ ca sunt, ca valoare, peste multi din laudata trupa olteana. Fara suparare, dar elevii lui Multescu au jucat mai bine decât oltenii lui Stinga si chiar ar fi putut sa câstige. Nimeni nu critica actualul lot, unul, intr-devar, de perspectiva, cu multi tineri autohtoni talentati, dar pâna departe mai este de munca!


Pandurii – Rapid 1-1. In urma cu o saptâmâna, Pandurii se pregatea pentru meciurile din liga a doua, dar FRF si UEFA au „retrogradat“ pe Sportul in Divizia B si astfel „minerii“ lui Condescu au repromovat, la masa verde, in Liga I. Si duminica au produs surpriza etapei inaugurale. Toti de la Pandurii – jucatori, antrenori, conducatori – trebuie felicitati pentru acest rezultat. Atentie insa, nu va culcati pe o ureche si sa credeti ca, gata, daca ati facut 1-1 cu Rapidul, totul de azi inainte va fi OK. Fotbalul are multe capcane… Stiu ca exista conditii bune la Târgu Jiu, superioare multor formatii din prima liga, trebuie ca si voi sa aveti continuitate. Rapidul? S-a vazut ca a pierdut trei mari fotbalisti (Daniel Niculae, Viorel Moldovan, Daniel Pancu), iar unii dintre cei adusi sunt de perspectiva. Va mai dura mult pâna când jocul Rapidului va avea aceeasi consistenta ca in sezonul trecut.


Poli Timisoara – Steaua 0-0. Fata de 0-0 de la Craiova, meciul de la Timisoara a fost un adevarat regal, ca sa zic asa. Nu cred ca voi fi contrazis de nimeni deoarece derbiul de pe Bega a fost frumos, cu ambitii de ambele parti. Si am vazut fotbal si fotbalisti pregatiti de doi antrenori olteni: coechipierul nostru Sorin Cirtu si fostul lui elev de la Universitatea, Cosmin Olaroiu. Ca sa fiu sincer, Steaua nu prea a stralucit, iar meciurile din Cupele Europene nu vor fi asa de simple precum crede finantatorul ei. Timisoara, cu olteni in teren si pe banca de rezerve, a vrut sa bata pe Steaua, au fost si motivati de „Scârt“ si de finantator, dar au aratat si ei, pe alocuri, ca mai sunt de pus la punct anumite probleme.


FC National – Dinamo 1-2. Gazdele au parut blazate, in timp ce oaspetii au câstigat datorita superioritatii la toate capitolele. Am vazut o echipa Dinamo in mare forma, cu combinatii in viteza. Ar fi ideal ca Dinamo sa oboseasca insa pâna la meciul de la Craiova, din etapa a V-a…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS