29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

Jos masca!

Nu stiu cum sa incep acest articol deoarece sunt obligat sa scriu despre Universitatea 2006 intr-un moment destul de delicat. Probabil ca unii iarasi se vor supara, dar trebuie scris adevarul. Este insa unul crud. As fi vrut sa scriu de bine, sa laud echipa, sa cred in maretele obiective anuntate de finantatorul oltenilor, dar n-am cum. Am fost un fel de ciuca a batailor in aceasta vara, dar suntem facuti orbi. Auzi, domn’e, echipa ar fi pe drumul cel bun, ca n-ar fi intelesi, ca alta evolutie va fi in campionat ?! Oare suporterii, fie chiar naivi unii, pot crede ca actuala echipa ar putea face minuni in campionat, in conditiile in care in meciurile amicale de pâna acum au fost modesti, modesti…


In acest moment, Universitatea are un lot mediocru pentru a se putea lupta pentru podiumul primei ligi. Jucatorii actuali nu au experienta de Liga I, doar câtiva au fost in lotul largit al Extensivului pe vremea când gruparea din Parcul Romanescu se afla in Divizia A. Si cam atât. Australienii? N-au nici o treaba cu fotbalul de performanta! Domnilor de la Universitatea, nu mai mintiti poporul cu televizorul! Campionatul se joaca pe teren, nu prin declaratii care mai de care mai sforaitoare. Cum credeti ca Gargalie si Rose vor putea califica Universitatea in Cupele Europene când ei n-au putut invinge, acasa, pe modesta „U“ Cluj, intr-un meci care s-a vrut un fel de prezentare a lotului? Ca orice suporter, as vrea sa batem pe Dinamo, Steaua, Rapid, Poli Timisoara, FC National, CFR Cluj, Farul, FC Arges, dar cu cine domnilor? Exista o speranta, anume ca mai sunt formatii modeste ca voi: UTA, FC Vaslui, Unirea Urziceni, Ceahlaul Piatra Neamt, Jiul Petrosani, Pandurii. Sfat: lasati strigaturile si treceti la dans ca altfel se strica hora!


O amintire pe care tin s-o consemnez in acest colt de pagina. Când noi am vrut sa-l dam afara pe Teasca, jucam slab sau faceam pe accidentatii la antrenamente. Titi, care nu era chiar dus cu pluta, organiza imediat o sedinta-fulger si ne spunea cam asa: „Domnilor, va rog frumos, jos masca!“. Noi, care eram totusi fotbalisti, intelegeam mesajul Piticului. Cred ca in ziua de astazi, cu atâta pacaleala in jurul nostru, nici Teasca n-ar mai intelege aproape nimic din telenovela Universitatea 2006, ca sa zic asa. Cred ca am fost inteles clar. Aceste consideratii despre Universitatea le-am facut tinând cont de obiectivele anuntate de cel care este acum in fruntea trebii si ne aiureste cu declaratii. As fi vrut sa laud echipa, dar n-am cu ce acum. Poate voi fi contrazis in campionat. Sa dea Domnu’!


Pandurii, care inteleg ca mâine s-ar putea sa revina iarasi in Divizia B, si-au tras antrenor tânar, de perspectiva. Un sfat pentru Condescu. Marine: fa-ti echipa de prima liga, ca, deocamdata, nu prea ai. Este un sfat prietenesc. Si nu mai asculta de x sau y, selectioneaza cu atentie jucatorii care ti se prezinta. Indiferent in ce liga vei juca, investeste in fotbalisti fosti in Divizia A, nu transfera iarasi jucatori din Liga a II-a.


As mai vrea sa scriu ceva si despre supercupa României dintre Steaua – Rapid, 1-0. A fost un meci pe care l-am mai vazut si probabil c-o sa-l mai vedem. Cei doi antrenori cunosc bine jucatorii adversi, asa incât niciodata n-o sa vedem spectacol intr-o asemenea partida, ci mai mult un joc tacticizat. Fotbalistii Stelei au demonstrat ca au valoare si potenta, ca sa zic asa. Rapid? Chiar daca a reusit câteva transferari reusite, s-a simtit faptul ca Viorel Moldovan, Daniel Pancu si Daniel Niculae nu mai sunt in echipa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII