23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Brasoave

Fara doar si poate, revenirea Universitatii in Liga I, dupa doar un an de exil, este meritul intregii echipe alb-albastre si aici intra in calcul si conducerea clubului, care a jucat un rol foarte important. As putea spune ca este o performanta, tinând cont de faptul ca aceasta echipa, incropita intr-un timp foarte scurt, nu detinea nici un nume cu rezonanta. Din contra. Bravo lor, pentru ca au stiut sa gestioneze foarte bine momentul, insa de acum incolo nu mai merge, pentru ca in „A“ standardele sunt cu totul altele. Nu mai poti sa te prezinti cu jucatori din Divizia C sau B, cum au facut-o anul trecut.


Din pacate, aceste lucruri nu sunt constientizate de majoritatea oamenilor si, culmea, cu atât mai mult de cei care conduc destinele simbolului craiovean. Nu vreau sa fiu rautacios, dar, uitându-ma in lot, cred ca Adrian Mititelu sufera de optimism incurabil. Echipa a avut lacune si sezonul trecut, prin coclaurile Diviziei B, deci in „A“, unde experienta are ceva de spus, sunt de parere ca va fi foarte greu de razbit. Nu ma gândesc la podium nici un moment, chit ca as face orice sa se intâmple asa, si asta pentru ca sunt realist. Ce transferuri s-au facut in aceasta vara? Pai, sapte copii de mingi si Lucian Pârvu, despre care, in vara trecuta, Mititelu afirma ca nu l-ar lua la echipa nici daca ii da bani, ca nu are valoare. Acum, când nici un fotbalist din tara nu vrea sa colaboreze cu patronul declaratiilor, „Catelul“ a fost primit si tratat ca o vedeta. Era cât pe ce sa-i omit pe Heath si Rose, vedetele care vor primi 25 de mii de dolari pe an, jumatate din suma pe care o primeste Bornescu. Este Mititelu un bun negociator sau avem parte iar de anonimi? In rest, oficialii fac doar promisiuni, asa cum au facut dintotdeauna. Lumea s-a saturat sa fie prostita! Pai, cu cine vrem sa batem Steaua si Dinamo? Cu Ţaran, Piko si Stelica? Sa ma bata Dumnezeu, dar asta este cea mai buna gluma.


Alt motiv care ma face sa cred ca Adrian Mititelu nu este cu picioarele pe pamânt este reprezentat de Poli Timisoara. Ce bani au fost investiti acolo, ce jucatori au avut banatenii si n-au facut nimic, pentru ca nu te iei de piept cu Bucurestiul decât daca ai intr-adevar echipa, relatii si multi, multi bani. Sa comparam capitalul lui Marian Iancu, investitiile facute de acesta si sa ne uitam la noi in lot si la bugetul echipei, care seamana cu banii de „buzunar“ ai lui Gigi Becali. Fara suparare, dar nu-l pot compara pe Gigel Coman, Caramarin si McKain cu Dina, Stemat si Dananae. Si astfel de exemple pot continua.


Sa nu uitam si de suporterul craiovean, care, pierzându-si entuziasmul o data cu retrogradarea, nu a mai gasit drumul spre stadion de fiecare data, mai ales când un bilet varia intre 50 si 70 de mii de lei, iar Universitatea ingenunchea in fata Motrului sau Urziceniului. Si, cu atât mai mult, nu se va mai umple stadionul acum, când suntem in „A“, iar pretul unui tichet a fost dublat, de parca Stinga si compania ar juca in Liga Campionilor, nu cu Jiul Petrosani.


Cu toate astea, optimismul lui Mititelu s-a transmis precum gripa in rândul câtorva mii de suporteri, pentru ca sunt foarte multi naivi si visatori carora le place sa fie mintiti frumos. Stiti cum este, apa, aerul si fraierul nu vor disparea niciodata de pe pamânt…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS