26.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiExtaz si agonie la olteni

Extaz si agonie la olteni

Oltenia este foarte aproape de sarbatoare. Universitatea se poate considera in Divizia A. Craiovenii nostri si-au dorit sa termine sezonul promovarii la Otopeni, dar cred ca le mai trebuie ceva timp si fotbalisti sa-si atinga dezideratul. De la vorbe la fapte este diferenta.


In schimb, „pandurii“ lui Ungureanu mai spera. Gorjenii au obtinut o victorie meritata contra unei echipe, FC Arges, care, din revelatia sezonului, in tur, a ajuns sparing-partener. Cred inca in sansele oltenilor de a se salva de la retrogradare. La cealalta echipa din Gorj, Minerul Motru, mai sunt de doi lei sperante. „Minerii“ au invins insa cu 3-1 la Dinamo II. Oare o fi vreo minune sa se salveze?


FC Caracal a pierdut doua puncte pe teren propriu cu Inter Gaz (0-0), din cauza ratarilor si a arbitrului Deca, acesta refuzându-le oltenilor un penalti. Deca avea antecedente contra celor de la FC Caracal, la Ploiesti, când a dat gazdelor un 11 metri imaginar in minutul 90.


Trecând la Divizia A, lupta pentru titlu ramâne deschisa. Steaua se regaseste intr-un joc cu CFR Cluj (2-0) decisiv pentru câstigarea campionatului. Stelistii au demonstrat ca au puterea si discernamântul de a se controla, de a juca fotbal total. Am vazut iar o Stea dinamica, asezata bine pe teren, cu executii de exceptie chiar. Rezistenta in regim de viteza care dovedeste ca are resurse pentru câstigarea titlului. Clujul a vrut sa arate ca poate sa fie campioana provinciei, cu toate ca si intrarea lui Dorinel Munteanu nu a schimbat prea mult jocul echipei.


Dinamo – Vaslui 1-2. Dinamovistii continua sa arate ca nimeni nu are ce sa le faca. Daca o tin tot asa, nici cupele europene nu le prind. Vasluiul, motivata, regaseste resurse nebanuite in acest sfârsit de sezon tulbure si vrea sa ramâna in Divizia A. Felicitari pentru joc.


Rapid – Bistrita 1-0. Rapidistii evolueaza cel mai bine dintre toate pretendentele la titlu. Un joc dinamic, curajos, pe poarta. Va fi principala candidata la titlu impreuna cu Steaua. La Gloria in schimb, de la a vrea pâna la a putea e distanta mare, chiar si când esti supermotivat financiar.


Nu pot sa trec cu vederea performanta Sportului, echipa speranta a fotbalului românesc. Nu putem sa-i contestam pe studenti pentru jocul si valoarea lor. Au o sansa mare de a intoarce pe dos toate calculele. Le urez bafta la titlu.


Cu respect pentru cititori, recunosc faptul ca principalele candidate la titlu, Steaua, Rapid si Dinamo, si-au primit recompensa de la arbitri, refuzându-li-se oaspetilor lor câte un penalti si o eliminare.


Inchei spunându-va ca Universitatea va avea un tablou si, probabil, conducatorii vor scrie o carte. Felicitari pentru promovare! Hai Craiova! Ura!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS