12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSaptamâna derbiurilor

Saptamâna derbiurilor

Istoria se scrie si dupa Revolutie. In sferturile de finala ale Cupei UEFA, Steaua si Rapid au oferit spectacol pe toate planurile. Jucatori care au reusit sa se ridice, prin evolutiile lor, la cel mai inalt nivel, suporteri care au stiut sa-si incurajeze echipele. Chiar sa si petreaca. Antrenori tineri si buni, cu decenta in declaratii. La toate acestea se adauga si prezenta presedintelui, care face bine prin participarea la toate manifestarile sportive importante. O natiune nu este sanatoasa fara cultura si sport.


Trecând de la Cupa UEFA la Divizia A, am asistat, sâmbata seara, in meciul Poli Timisoara – CFR Cluj (2-2), la intâlnirea celor mai longevivi fotbalisti români in materie de selectii in echipa nationala. In cariera de antrenori, atât Hagi, cât si Dorinel Munteanu incearca sa demonstreze ca au statut de invingatori. Dar fotbalul le joaca feste. Nu cred ca din cauza lor. Mai degraba datorita faptului ca mai multi jucatori din Divizia A au probleme legate de viata extrasportiva.


Derbiul de traditie al diviziei A, Dinamo – Steaua, s-a terminat nedecis. Orgoliosi ca s-au uitat foarte mult la televizor, dinamovistii au demonstrat ca pot sa se ridice la nivelul Stelei si al Rapidului. Stelistilor, putin obositi, relaxati si fara concentrare, le-a fost greu, dar au reusit totusi sa onoreze derbiul.


Oltenii nostri din prima liga, adica pandurii lui Tudor, au luptat eroic contra Rapidului pentru o victorie mare, pe care o meritau cu prisosinta. Dar nu au reusit decât un egal, foarte bun si el. Felicitari! Daca jucati tot asa, la anul vom avea parte in Divizia A de un derbi oltenesc: „U“ Craiova – Pandurii.


In privinta Universitatii, aceasta isi continua marsul triumfal catre Divizia A. Jocul echipei si golurile marcate la fiecare meci spun totul despre forta alb-albastrilor lui Ovidiu Stinga. Apropo, acesta s-a aflat impreuna cu Cristescu, in urma cu zece zile, la meciul Juventusului de la Caracal, pierdut de bucuresteni cu 1-0. Se pare ca a tras bine concluziile.


Ramânând la Divizia B, am urmarit derbiul pentru ocuparea locului secund din seria a doua, dintre CSM Râmnicu Vâlcea si Petrolul Ploiesti. Un meci transat de olteni, care, jucând acasa, au fost mai combativi si, incurajati de spectatori, au intors rezultatul, obtinând o victorie atât de necesara. Petrolul inoata in amintiri…


In ceea ce le priveste pe celelalte formatii oltene din „B“, acestea au fost invinse sâmbata. Giurgiu – FC Caracal 3-0, la acest rezultat nu poti sa ai decât cuvinte de lauda la adresa câstigatoarei. Caracalul a jucat bine decât 60 de minute. Ceea ce nu se pune. Minerul Motru s-a dus la Bucuresti sa-si apere, in fata lui Rapid II, saracia, si nevoile, si neamul, dar n-a reusit. Fiind doua echipe „candidate“ la retrogradare, era bun un meci nul pentru motrenii lui Silviu Lung.


In incheiere, zile frumoase si pline de fotbal, precum cele care vor urma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII