16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUn produs artificial

Un produs artificial

Editia speciala a emisiunii „Marius Tuca Show“ i-a dat lui Traian Basescu prilejul de a declara ca Alianta nu mai are viitor.


Cum se cade la o asemenea asertiune pe cât de grava pe atât de categorica, Domnia sa ne-a oferit de-a gata si explicatia. Liberalii care au faurit Alianta in 2003 nu mai sunt in fruntea PNL. Actualii lideri sunt interesati de combinarea cu alt partid. Cu PSD mai precis.


Traian Basescu nu e singurul care se preocupa de viitorul Aliantei. Dintre cei interesati de matele politicii, desigur: jurnalisti, politicieni, manelisti si vizitii.


Oamenii simpli nu se complac intr-o asemenea operatiune. N-au timp de asa ceva. Trebuie sa se lupte cotidian cu explozia preturilor si a prostiei, cu administratia locala si corupta, atinsa de sute de ani de sifilisul fanariot, cu valurile de demagogii revarsate pe tot mai multele guri de canalizare TV si cu bolsevismul care a lovit Sanatatea si Justitia, doua sectoare de fond ale vietii, cazute sub inteligenta tulbure a unui Zaroni al Ministerului Sanatatii si a unei Jeanne d’Arc obosite de la Ministerul Justitiei.


Nici Traian Basescu, nici mâncatorii de politica pe pâine nu iau in calcul felul in care s-a ivit pe lumea româneasca actuala Putere.


Pentru a intelege pe cel din boxa, trimis acolo de procurori dupa ce si-a violat fiica si a casapit mama si si-a facut din taica-sau omleta la foc mic, iscoditorii sufletului omenesc monstruos urca spre izvoare, spre momentul in care a fost conceput monstrul menit a fi pus, dupa executia pe scaunul electric, in borcanul cu amintiri din istoria deviatiilor genetice.


La inceputurile actualei Puteri a fost Alianta D.A. Acest caproverzism-politic s-a nascut in nefericita zi de 28 septembrie 2003. De doi ani si ceva, doua formatiuni de Opozitie – PNL si PD – se zvârcoleau sa creasca in sondaje. Cât de cât, pentru ca partidul-stat, pe numele sau PSD, sa mai lase si clientelei fiecaruia dintre cele doua partide un oscior de ros din stârvul avutiei nationale.


Codoasa politica a impreunarii a fost asa-zisa societate civila.


Care societate mai e responsabila de un dezastru: cel al guvernarii CDR.


Cum sa iasa ceva trainic dintr-un asemenea autor de codoslâc?


Alianta D.A. e doar nucleul actualei Puteri. In adevaratul sens al cuvântului, actuala Putere e intruchipata de o Coalitie mult mai larga.


Si aceasta Coalitie a fost conceputa in chip nenatural. A fost conceputa in urma unui viol politic.


In decembrie 2004, profitând de deruta PSD, Traian Basescu a santajat doua aliate ale fostului partid de guvernamânt – UDMR si PC – obligându-le sa intre in Coalitie de guvernare cu Alianta D.A. La vremea respectiva, nu s-a intrunit nici una dintre conditiile de esenta ale unei Coalitii. Nu s-au negociat obiective minime comune din punct de vedere politic, nu s-au stabilit principiile care stau la baza Coalitiei. Alianta D.A. era mânata de obsesia puterii cu orice pret. UDMR si PC, de spaima de alegeri anticipate.


Astfel Coalitia de Guvernare n-a fost produsul unei relatii naturale, sanatoase.


Cum sa fie atunci sanatoasa Guvernarea propriu-zisa?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII