30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPandurii n-au jucat olteneste

Pandurii n-au jucat olteneste

Asa cum am anticipat in editorialul meu de saptamâna trecuta, Steaua si Rapid s-au calificat in sferturile de finala ale Cupei UEFA la capatul unui meci dramatic (Rapid) si al unuia surprinzator de simplu (Steaua). Felicitari celor doua cluburi! Si când te gândesti ca noi, Universitatea Craiova, am fost primii din România care am facut performanta in Europa… Ce atmosfera a fost atunci in Craiova, de la aeroport pâna la noi acasa. „Craiova Maxima“ a fost prima formatie care a ajuns in sferturile de finala, atentie, ale Cupei Campionilor Europeni (’81/’82)! Apoi, in editia urmatoare, in sferturile Cupei UEFA (’82/’83). Si noi ne-am dus in UEFA pâna la un gol de finala Cupei. Cum dracu’ sa nu iti amintesti acei ani? Scuzati-ma, suntem in post: fara dracu’.


Revenind la campionatul nostru cel de toate zilele, as zice ca, deocamdata, este foarte greu sa anticipam cine ar putea lua titlul acestei editii. De fapt, nici in Cupele Europene nu prea putem anticipa invingatorii. O observatie din campionatul nostru, dar si oarecum din Cupele Europene: cei saraci aduna puncte de la cei bogati. Cu exceptia lui Dinamo!


Sâmbata, la Târgu Jiu, am vazut un meci, Pandurii – Dinamo (0-2), intre doua echipe… oltenesti. Cred ca oamenii din fotbal stiu de ce fac aceasta aluzie. Din pacate, in aceasta partida n-am vazut la jucatorii Pandurilor nimic specific oltenesc, adica acea daruire si ambitie de a bate pe Dinamo. Pacat, mai ales ca publicul din tribunele stadionului a fost la inaltime, a fost patimas, asa cum multi dintre ei o faceau când veneau pe fostul „Central“ la derbiurile Universitatii cu Dinamo.


„Poli“ Timisoara demonstreaza ca merita sa lupte pentru titlu. Joaca dezinvolt, in ritmul impus de Hagi si de senzationalul public banatean. Spectacol in teren, alt spectacol pe banca tehnica a timisorenilor cu Hagi protagonist si un alt-alt spectacol in tribune. Parca juca „Craiova Maxima“ pe „Central“!


In derbiul de la Mioveni, FC Arges – Rapid (1-1), prietenul meu Cirtu a practicat acelasi joc italienesc. Pacat insa ca „berbecii“ argeseni, adica fundasii centrali, nu au fost atenti la ultima faza a meciului si astfel Rapidul, nemeritat, a egalat. Desi poate unii vor zice ca tin cu Sorin, dar FC Arges ar fi meritat victoria. Surprinzator, dar Jiul (Petrosani) a fost mai… limpede decât m-am asteptat. Probabil ca schimbarile care au avut loc la nivelul conducerii au fost benefice. Bafta! CFR Cluj? Ardelenii lui Dorinel Munteanu nu se regasesc. Pacat… Clujul merita o formatie de top european. Ca si Craiova! Vaslui – Gloria, prima victorie a moldovenilor. Este victoria lui Porumboiu, el o merita! FC National – Steaua: atmosfera incinsa intre doua combatante foarte bine motivate. Steaua a incercat sa câstige printr-un joc in forta, dar a gresit tactic. Ar fi trebuit sa-si faca jocul lor combinativ. Cu Nationalul nu trebuie sa te iei la lupta!


A reinceput Divizia D Dolj, am vazut meciul Avântul Isalnita – CFR Petrolul Craiova (4-0). Felicitari celor de la Isalnita pentru modul cum au abordat acest derbi, câstigat pe merit. CFR? Intreprindere luminoasa, rafturi goale!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS