20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSustinem Stiinta, nu minciuni frumos ambalate

Sustinem Stiinta, nu minciuni frumos ambalate

Exista adevaruri evidente, stiute de condeierii de serviciu ai ziarului domnului Mititelu, care nu dau bine la imaginea de unic luptator pentru fotbalul craiovean pe care Editie Speciala incearca din rasputeri sa si-o construiasca. Un asemenea adevar este faptul ca patronatul, actionarii si redactorii Gazetei de Sud sint alaturi de Universitatea Craiova. De zece ani, Universitatea ne face, la fel ca pe alte sute de mii de suporteri, sa ne bucuram la fiecare victorie si sa suferim la orice infringere. Universitatea este echipa noastra de suflet si ne dorim sa devina mai mult decit a fost, indiferent de cine o patroneaza.


Insa a fi alaturi de Stiinta nu inseamna sa scrii numai de bine despre echipa, jucatori sau antrenor, chiar si cind acestia gresesc. Nu inseamna nici sa privesti cum Adrian Mititelu pune mina ilegal pe proprietati ce nu ii apartin si sa nu scrii nimic „ca sa nu faci rau echipei“. Noi credem ca a fi alaturi de Universitatea se aseamana cu o prietenie adevarata. Pentru ca numai pe un prieten adevarat il lauzi daca face lucruri bune si il certi atunci cind calca strimb. Asta inseamna obiectivitate.


Domnul Mititelu face orice lucru care ii sta in putinta pentru a abate atentia de la adevaratele probleme – de ordin penal – cu care se confrunta. Pozeaza in „victima ziaristilor“ si transforma masa de manevra pe care crede ca o are la dispozitie – suporterii Universitatii – in tinta unei propagande mirsave. Ce nu realizeaza unii fani mai creduli este ca Universitatea e doar o afacere pentru Adrian Mititelu. Mai devreme sau mai tirziu, cind acesta o sa isi faca bagajele si o sa plece de la echipa, va lua cu el terenurile, afacerile si banii, asa cum au facut si Netoiu, si Staicu.


Pe de alta parte, dupa cum bine stiu cei ce au lucrat la Gazeta si acum ne injura dupa dictare din „cealalta parte“, Departamentul Sport al Gazetei de Sud este autonom. Fiecare redactor are dreptul la o opinie cu care conducerea ziarului sau chiar actionarii pot fi sau nu de acord. La Gazeta de Sud, libertatea de a-ti exprima ideile este sfinta.


Imi pare rau ca actuala conducere a Universitatii isi iroseste energia in lupta cu un ziar, cind are de cucerit România si, de ce nu, Europa. Tot ceea ce ar trebui sa faca este sa trateze cu mai mult respect presa independenta. Sa dea informatii utile si la timp reprezentantilor ei pentru ca acestia, la rindul lor, sa poata informa corect opinia publica.


Pentru Gazeta de Sud, pe terenul de fotbal, Adrian Mititelu nu exista. Exista numai Universitatea Craiova, campioana unei mari iubiri. Personalitatea controversata a domnului Mititelu este o cu totul alta poveste, care nu tine de pagina de sport a ziarului nostru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU