13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMisterul rapirii din Irak se adinceste

Misterul rapirii din Irak se adinceste

Erou fara voie al unei aventuri inca nedeslusite, operatorul Sorin Miscoci a ajuns sa rivalizeze cu vlastarele Caselor Regale din Europa: nunta sa a fost data la televizor mai abitir decit Revolutia din decembrie 1989.


Noul star al României etern inundate n-are nici o vina, cred, pentru ca un fapt minor s-a transformat intr-unul de importanta demisiei in bloc a guvernului.


Responsabilitatea pentru noua trasnaie o poarta presa româna de azi, tot mai dusa catre facil, in defavoarea lucrurilor cu adevarat importante. Lunecare explicabila daca ne gindim ca o emisiune despre sutienul unei starlete e de o mie de ori mai putin periculoasa pentru libertatea conditionata politic a patronului de ziare si posturi TV.


Dovada?


La nunta a venit si Florence Aubenas, faimoasa jurnalista din Franta, despre care cei trei ostatici au sustinut si au istorisit, in stil de Seherezada, ca le-a fost colega de pivnita impreuna cu alti unsprezece nefericiti. Intoarsa de la Bagdad, atit la aterizare, cit si la conferinta de presa, ziarista a zis ca nu-i cunoaste pe cei trei colegi români de captivitate. Surprinsa rau sau, ma rog, facind-o pe surprinsa, Marie Jeanne a explicat, bilbiindu-se, ca eroina de la Paris se poarta astfel deoarece in pivnita cu pricina ar mai fi si alti captivi.


Recent, americanii au sustinut ca au eliberat ultimul ostatic din ceea ce presa româna favorabila diversiunii a zis ca e „ferma cu ostatici“. N-a mai ramas astfel nici un motiv cit de cit logic pentru ca duduia din Franta sa nu recunoasca tovarasia de beci cu junii si juna din Balcanii Europei. Surprinzator de-a dreptul, Florence Aubenas n-a deschis gurita pentru a spune asa ceva.


Era mai mult decit datoare. Adevarului, despre care Domnia sa, pretins reprezentanta a presei care ne invata pe noi, provincialii Europei, ce-i profesionalismul, declara pe toate drumurile ca-i mai presus decit orice. Celor trei colegi de breasla, pusi intr-o situatie mai mult decit penibila prin refuzul sau anterior de a-i confirma.


In schimb, duduia si-a facut aparitia la nunta lui Miscoci. Refuzind sa zica insa daca a fost sau nu colega de celula cu jurnalistii români. Atit de iscoditoare in alte cazuri, mult mai putin importante, presa dimboviteana n-a incercat s-o descoasa. A scris, in schimb, despre prezenta frantuzoaicei Florence Aubenas la sindrofie de parca autoarea tuturor articolelor ar fi fost Marie Jeanne, maiastra in telenovelistica de tip Zita lui Caragiale.


Bizareriei de comportament a frantuzoaicei i se adauga astfel bizareria de comportament a presei române.


Un moment care in loc sa dezlege misterul rapirii din Irak il adinceste.


Nepermis de mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU