17.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiIntrebari incomode

Intrebari incomode

In show-ul sau poreclit Filmul rapirii, Traian Basescu a dezvaluit ca-n seara lui 29 martie 2005, la nici 24 de ore dupa ce a aflat de intimplarea de la Bagdad, l-a mandatat pe Mohamad Yassin, vicepresedintele Uniunii Arabilor din România, sa mearga in Irak ca trimis special al presedintelui Republicii România. La vremea respectiva s-a spus si s-a scris ca sirianul Yassin a plecat de la Bucuresti ca negociator cu posibilii rapitori. De aceea, la vremea respectiva, nimeni n-a tresarit la numele Yassin. S-a socotit astfel: cum s-a intimplat in toate cazurile de luari de ostatici in Irak, autoritatile noastre au acceptat bucuroase oferta unui cetatean de a se duce la fata locului ca negociator.


In acelasi discurs, Traian Basescu a tinut sa precizeze ca trimisul sau special a mers la autoritatile irakiene cu informatii despre rapire, informatii pe baza carora au avut loc arestarile de la Bagdad. Documentele anchetei din capitala Irakului arata ca Mohamad Yassin a fost primit de un ofiter al Unitatii pentru Crime Majore (Shorg Al-Qanat), care l-a sesizat oficial de rapire. „Dupa care – scrie ofiterul – am consemnat spusele trimisului sub forma unui proces-verbal si am solicitat luarea masurilor legale impotriva faptuitorilor“.


La dezvaluirea adevaratei misiuni a lui Yassin, presedintele a fost constrins in urma dezvaluirilor din presa. Secretul pastrat asupra adevaratei misiuni a sirianului ne pune pe ginduri. De ce n-a vrut Traian Basescu sa se stie?


Pentru ca imediat s-ar fi ridicat mai multe intrebari:


1. Cum de-a avut presedintele o atit de mare incredere intr-un arab de i-a dat o asemenea misiune cruciala la 24 de ore de la rapire?


2. Cum de se stiau faptuitorii rapirii la 24 de ore de la rapire?


3. Cum de s-a facut ca tocmai Yassin a cumparat de la Omar Hayssam casa de pe strada Girlei si terenul aferent acesteia cu un milion de euro, cind Domnia sa era falit?


4. Cum de s-a nimerit ca fiul lui Yassin lucreaza in Irak ca inginer in constructii metalice, domeniu in care Omar Hayssam voia sa intre cu banii sai din România?


Si, intrebarea intrebarilor: de cind il cunoaste Traian Basescu pe Yassin?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII