15.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiConu' Badea fata cu reactiunea

Conu’ Badea fata cu reactiunea

Stirile despre schimbarea antrenorului Stiintei in cazul unor esecuri in primele etape au aparut in ultima vreme precum ciupercile dupa ploaie. Patronul Staicu a iesit in fata si le-a strivit: „Nu-l schimb pe Badea, cu riscul retrogradarii“. Daca ne gindim ca este vorba despre Stiinta, club care a avut in tur patru antrenori in tot atitea zile, declaratia pare socanta. Daca tinem cont de legatura strinsa dintre Staicu si Badea, care din 2002, de cind Dinel a preluat echipa, au fost nedespartiti, este un lucru normal. La fel ni s-ar parea daca am considera Stiinta un club obisnuit, in care patronul isi apara antrenorul angajat de el.


Paradoxal, tinind cont de situatia din clasament a echipei, Badea este, in prezent, intr-o postura favorabila. Este sustinut de finantator, care i-a adus toti jucatorii pe care i-a solicitat, conduce un grup pe care il cunoaste foarte bine, iar mai jos de locul 16 nu se poate clasa. De asemenea, nimeni nu-i va lua capul daca nu va aduce Cupa României la Craiova dupa 12 ani. Singura problema a lui Badea ramine evitarea retrogradarii, iar, daca ne uitam la loturile lui Apulum, „Poli“ Iasi, FC Brasov sau chiar ale Otelului si Bacaului, antrenorul ar putea chiar sa doarma linistit.


Somnul i-ar putea fi tulburat numai de reactia fanilor si, implicit, a presei, iar aceasta va depinde de evolutia echipei si de rezultatele din primele etape ale returului. Daca Dinel merge pina in pinzele albe cu antrenorul sau „de casa“, publicul nu va face acelasi lucru, si asta s-a vazut si in tur. Badea a luat act de cunostinta si in aceasta iarna nu a mai mers pe linia trasata de patron, „avem un lot bun in care eu am incredere, bla, bla, bla…“, insistind pentru achizitionarea unor jucatori bine cotati. Poate fi insa o sabie cu doua taisuri, pentru ca nu vor juca numele, iar rolul asamblarii unui „unsprezece“ capabil ii revine lui Badea. In capul sau se vor sparge toate daca vom mai vedea scene horror ca in meciul cu Vinju Mare. Badea trebuie sa ridice Stiinta de pe acest loc, dar nu oricum, ci repede, pentru ca, o data atitata flama in Banie, cu greu va putea fi stinsa. Fanii nu vor putea fi acuzati ca nu au rabdare cu antrenorul. Nu ei i-au gonit pe Sandoi, Cirtu, Napoli sau Rednic, ba chiar i-au sustinut pe toti acestia. De pe ultimul loc insa, nu mai poti solicita toleranta, pentru ca nimeni nu mai este dispus sa astepte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS