15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiO sansa unica pentru Bucuresti

O sansa unica pentru Bucuresti

Numarul tot mai mare de candidati independenti la Primaria Generala a Capitalei da Bucurestilor o sansa unica in anii postdecembristi: de a se discuta in campania electorala mai putin despre politica si mai mult despre gospodarie. E o sansa pe care Capitala nu trebuie s-o rateze. De cincisprezece ani, Miticii de pe malurile Dimbovitei s-au dus la votul pentru primarie ca sa arate ca ei sint mai dihai decit ceilalti români. Mergind la toaleta in acelasi oras cu presedintele si cu primul-ministru, vazind cum calca prin baltoace pe cutare starleta tv, ei s-au crezut si se cred avangarda constiintei politice românesti.


Rezultatul acestor ifose de negustori din teatrul lui I.L. Caragiale s-a vazut si se vede: Bucurestiul este cel mai prost administrata urbe a tarii. Cel venit din lumea civilizata ramine stupefiat de aerul de provincie a Europei amestecat cu zarva de satra de tigani.


Facind din votul pentru primarie un prilej de a se da cu pretentii, bucurestenii au adus pina acum in fruntea orasului personaje fara nici o legatura cu postul de edil-sef. Toti fostii primari generali, in frunte cu Traian Basescu, au furat si au facut politica. Daca si anul acesta campania si scrutinul vor fi tot un moment de ifos miticist, Bucurestii vor deveni un buboi pe obrazul tarii.


Al unei tari despre care se spune ca vrea sa intre in Uniunea Europeana.


Ne lasa sa banuim asta prapastia dintre prestatia lui Adriean Videanu si prestatiile celorlalti concurenti. De la Dan Marian Vanghelie pina la Cornel Dinu, toti candidatii care cred intr-un vot dat omului si nu politicianului se zbat sa cistige voturi. Apar pe la televiziuni, isi expun proiectele edilitare, aduc in discutie date concrete. In tot acest timp Adriean Videanu nu face nimic. Sta pe lista candidatilor ca portretul lui Nicolae Ceausescu pe zidurile institutiilor de stat. Fara sa tresara, convins ca voturile vin de la sine. Din simplul fapt ca e candidatul Aliantei D.A. Daca ajunge la vreo dezbatere tv, se multumeste sa dea din cap si sa repete citeva clisee politicianiste ramase din campania pentru parlamentare.


Atitudinea lui Adriean Videanu ne lasa sa intrezarim ce se va intimpla daca si de asta data Miticii vor vota crezindu-se buricul politic al României.


Victoria il va propulsa in fruntea Partidului Democrat. Iar primaria Capitalei va fi din nou o baricada pentru bataliile politicianiste la nivel de tara.


Asta in timp ce batalia strict edilitara va fi data uitarii. Asta daca bucurestenii vor rata sansa unica de a alege drept primar general un adevarat gospodar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII